Posts

Showing posts from December, 2014

Jenis-Jenis Fabrik untuk Persandingan @ Pernikahan Versi 2

Image
Assalamualaikum.

Wani melihatkan terdapat satu post wani yang sangat suka dibaca bloggers. Jadi, hari ni, wani akan menambah perisa post tu untuk kengkawan keh.. ;)
Pada masa sekarang terdapat banyak jenis kain atau fabrik yang sesuai untuk dijadikan baju nikah atau baju sanding. Sepanjang wani menjahit baju nikah dan sanding, terdapat beberapa jenis fabrik baru dalam pasaran.

Chiffon
fabrik yang sentiasa menjadi idaman pengantin adalah fabrik chiffon kerana ia lembut, flowy dan jenis kain yang jatuh. Untuk kain chiffon ini sesuai digayakan dengan dress dan peplum fishtail. tapi awas...perlu juga dilihat sama ada bentuk badan sesuai atau tidak untuk mengenakan fabrik ini.

Crepe
Fabrik ini bersifat jatuh juga. Senang untuk dibentuk, fabrik yang selesa dan tidak panas. Sesuai juga dijadikan baju melayu lelaki. Tetapi, fabric crepe ini juga terdapat banyak jenis seperti satin crepe, poly crepe. Jadi kena hati-hati semasa memilih fabrik ini.

Dutchess
Fabric dutchess ini terdapat 2 jenis. Sat…

Throwback - aku, dia dan .....

Image
Assalamualaikum...
Hampir setahun tak update blog. Walaupun macam tu..sambutan blog ni masih menggalakkan. Alhamdulillah..post-post yang ada berguna untuk pembaca. Setahun tak update blog ni bukan nye ape...tak sempat..sibuk..sibuk kt ofis..sibuk menjahit. Kat ofis jgn kan kate nak bukak belog..nak bukak berita harian pun tak dan wei...start aje pregnant...start itu la busynye...ngan letih tak larat..so balik menjahit kejap..pastu tido tenganga..hehehhe..
Back to story...hampir tempoh setahun ni...wani preggy...wani bersalin..berpantang... Subhanallah..dugaannya..hanya Allah je yang tahu...sebab wani tak nak terlalu meluahkan ape yang jadi..sebab tu la wani mendiamkan diri untuk cari ketenangan dan lebih banyak kongsikan ngan encik B je dirumah. Memang encik B sangat penyabar dan pendengar yang setia. Hari-hari layan kerenah wani..kejap sakit..kejap x larat..kejap nak bejalan-jalan..ikut nafsu aje...rasa nk buat...buat...rasa nak pegi..pegi...tapi hakikatnya wani banyak duduk rumah j…

Tempahan Baju Sanding - Fiza Greenwood

Image
Assalamualaikum..

Seperti yang wani janjikan..wani nak pamerkan baju yang last wani buat untuk persandingan sorang customer ni...mmg rare...sebab? wani jahit manik baju ni kat hospital masa warded sehingga bersalin...

ni lah baju nya..kurung moden...kain kembang payung...






terima kasih kepada fiza sudi kongsikan gambar hari berseri beliau...tq sgt2 sbb percaya dengan wani. ;)