Posts

Showing posts from 2011

Luahan lebey-lebey...~ Banyak Halangan - Dugaan..

Assalamualaikum..

By right now..rase sangat lah useless..rase yang teramat diduga oleh Allah (s.w.t)..tapi wani tau..Allah sentiasa berada dekat ngn hamba-hambanya. Dia uji hamba-hambanya selagi hambanya mampu untuk menerima ujian tersebut.. Semalam..sebelum tido..sempat la tengok video ceramah ustaz Azhar Idrus yg femes tu..tentang perkahwinan. Ustaz ade ckp..klau dah buat istikarah..tapi xnmpk ape-ape dlm mimpi..then.. kalau kita rase bahagia tgk muka bakal suami..rasa lapang dada tgk muka dia..bila dkt dgn dia..insyaallah dia adalah jodoh kita..tp kalau rasa berserabut..rase susah..x bahagia rasa dihati ..bkn la lagi jodoh kita..

Tapi..macam wani..alhamdulillah..bila slalu ngn incik B..alhamdullillah xda rasa pelik-pelik dan sedemikian..bahagia dihati tu alhamdulillah..rase bila g mana-mana ngan dia macam xda masalah..kami memang x ada masalah..ape tah lagi masalah orang ke-3..jauh skali...tapi masalah luaran dan environment yang sgt mengganggu kami..pening kpala dibuatnya..

Rase t…

Hilangkan eye bag ?

Assalamualaikum..

Hai kawan-kawan..hehe..da macam. upin ngn ipin kan..okehhh~~ topik hari ni pasal eye bag..

Tadi sempat blogwalking sekejap selepas fenart menahan otak dalam bilik meeting. So, ade la sorg sahabat ni mintak petua untuk menghilangkan lingkaran gelap bawah mata ni.

pasal eye bag..Eye bag ni gegelang gelap bawah mata. Selalu mencacatkan wajah la..esspecially perempuan..mesti sangat lah tidak suka ngn lignakaran gelap ni..Sebab ??

1. susah nak make up (kene pakai concealer tebai-tebai) ni kalo nak pegi dinner lagi sakit jiwa..
2. orang asek tegur "wei wani... ko tak cukup tido ke???"
3. mood down sbb bile orang tegur kite penat..mindset pun slalu ckp "ohh...aku penat nihhh.."
4. mesti nk tido byk..SEBAB?? kononnye x ckup tido..heheheheehehehehehehehehehe~~~~
5. ahh..aku kan darah campo..tu pasal eye bag ni ado...(yelah kan~)

ni antara alasan yang selalu wani pike untuk hilangkn lingkaran gelap bawah mata ni..haha..psiko kan?
tapi la kan..pada satu hari…

Signage for Wedding Ceremony

Image
Assalamualaikum..

Kat sini..wani nk share idea utk create signage semasa majlis perkahwinan berlangsung. Mungkin ini adalah cara sedikit kebaratan(erh..btul ke perkataan ni..lantak la..janji korg fhm .. : p).. Tapi idea ni masih baru kat Malaysia.. orang pun fikir..idea ni buang masa.. dan x perlu pun..yg pnting nikah dan sanding ajo.. but for me..kalo yg tempah photographer..ngan pakej fotografi yang mahal-mahal tu sgt lah rugi kalo x buat..bkn ape..mende-mende cm ni la bagi idea utk photographer utk cari angle dan side-side yang cantik..kalo ade hiasan-hiasan ni..x pergi wat outdoor pun memadai..kalo bg yg malas la..bkn ape..mase majlis berjalan..rasenye kurang sesuai kita nk keluar pegi outdoor..kita tinggalkan smua tetamu terkulat2 menunggu kite kt majlis..walhal kite xde..camano tu..wani pun pike..utk tak nak buat outdoor semasa majlis berjalan..sbb sian kat ahli keluarga lain..esspecially ibu dan ayah kite yg penat melayan tetamu..ingt..pakej kite pergi kenduri..bkn nk jmpe tuan…

Centerpieces Ideas

Image
Hari ni tgh fikir-fikir jgk la tentang centerpieces idea..which is the best idea..? :)

















































Hantaran Merah + Gold

Image
Ni hantaran wani buat untuk seorang kawan baik ni..tema kaler merah + gold. Semuanya ada 7 dulang.. Sesuai ngn bajet yg diberi..ini la hasilnya.. So..ape komen anda?









Eczema (Lari topik~~)

Image
Assalamualaikum..

Hari ni nak lari topik sket. Nak cerita tentang penyakit eczema..Tau x ape itu eczema?? Ok..teruskan membace yer..sebab topik ni mungkin akan boring sket..dan mungkin jgk..geli-geli bile tgk gambo2 nye..hihi~ Wani terasa nak post pasal info eczema ni..HOHOHOH! tau nape? sebab eczema ni rase mcm satu beban dah dlm hidop shaye sbb nye shaye penghidap eczema..nak kronik tu x la sgt..x cantik la kulit..tapi x pernah reda sejak form 6 lower..skrg da almost 9 thn la..

Ok..secara general eczema ni sebenarnya penyakit kulit. Eczema ni akan mendatangkn rase gatal x hengat nk garu2 dier bile jadi..slalunye eczema ni akan menyerang pada kulit tangan dan kaki..ada gelembung air yg banyak akan timbul pada kulit jika tersalah makan, tersalah pengang benda, alergi pada habuk, kulit terlalu kering..huh..mcm2 la lagi..ni antara yang terjadi pada wani la..Tapi biasa nya wani akan diserang eczema kalau makan seafood terlalu byk..yang paling teruk akan menerukkan keadaan..ialah sotong..…

Wedding Car Decoration

Image
Assalamualaikum..

Kali ni pasal wedding car deko lak..car deko ni sgt penting sebabnye..kerana kereta - kereta kitorg la..kitorg bejumpe..hehe..2 biji viva comel n ganass~




So..pilihan deko mana yang cantik??













haaa..ce citer..yg mane korang vote? ;)


Royal Tiffany and Blue Wedding Concept

Image
Assalamualaikum..

Today I want to story wedding concept that I have imagine to create for my wedding..tetibe omputih ye..haha..sbb wedding concept ni ala inggeris sket..
Actually..concept ini diilhamkan sebab wani sgt sukakan warna biru..anything just be blue..mmy BFF pun noticed jgk ai ni ske biru..but lately sgt suka dengan tiffany blue..supposed its to be my engagement day concept..disebabkan bertunang pun agak rushing..persiapan dlm masa seminggu..x smpat la nk buat.so..i prefer to make it true in my wedding..tau tak..ramai yang confius ape sbnrnye color code tiffany blue ni? Tau nape confius? sbb masa beli kain untuk majlis resepsi ni pun..org ckp ini kaler turqoise..tapi sebenarnye lain..okeh..mari kite tonton kaler tiffany blue yang sebenar..kalo nak lagi jelas..tgk la kt Tiffany & Co..lg jelas dan jitu kalernyer.. 
sumber dari : cup of beautiful
ini lah kaler adik bradik tiffany blue.. tapi wani prefer kaler code no 5.. lg menyerlah..that's my colors..


tiffany & co…