Posts

Showing posts from January, 2013

Peplum Dress

Image
Assalamualaikum..

Hari ni nak bercerita tentang Peplum Dress. Tahu tak Peplum Dress tu macamana? 
Sebelum wani nikah, roomate wani mintak wani jahitkan Peplum Dress ni untuk dia. Tapi wani tak dapat nak buat la kan..sebab mase tu busy nak kawin. Mungkin ada yang dah tau..dan mungkin jugak yang dah tau..pasal Peplum Dress ni. 
http://dzethiniefashion.blogspot.com/
Ini lah Peplum Dress. Kalau nak tau ape ciri-ciri dress ni...di baju tu mesti ada 2 pieces yang memisahkan antara yang kembang tu dan yang badan. Kalau di gambar atas ni, dekat ribbon putih tu. Cantik. Nice. "Simple but elegant". Sape-sape yang berminat leh beli kat sini kalau tak nak tempah. Tapi kalau saiz wani tak dapek la nak beli...badan seco-et ni kene tempah..dalam erti kata lain...wat sendiri jek laahh..mesin jahit ada kek umah...jahit jek lerrrr...
Wani nampak..fesyen baju ni akan jadi kegilaan sepanjang tahun 2013 ni. Trend sekarang ni, orang lagi suka yang simple nice. Sesuai nak ke ofis ataupun ke dinner.…

Syukur Alhamdulillah..

Image
Assalamualaikum..

Sepi tak bermakna hilang..tak de post bukan tak bermakna blog ni tak ditinggalkan...hehe..saje je menceriakan petang ni..

Sekian lama..wani tak dapat nak post kat blog ni bukan ape...sebab tangan kanan kembali bengkak membenjol lepas majlis hari tu...


Tangan wani bengkak ni akibat dari tahun lepas sebab panjat Bukit Broga tahun 2011. Dah lama..tapi tangan wani tak pernah betul-betul baik. Kalau baik pun..sekejap je..then akan sakit balik. X paham jugak ape masalahnye. Dah urut dan betulkan banyak kali masih tak baik baik.. Ni baru je lepas urut ngan makcik tukang urut belakang rumah. Menangis jugak la..semalam degil jgk nak iron baju Encik B. Tapi Encik B tak bagi..dah sedih lagi... If x ok jugak sehari dua ni..weekend ni mungkin nak balik kampung mintak Tok Wan pulak yang tengokkan semula. Doakan wani cepat sembuh ye...

Dua minggu sebelum nikah haritu pun, wani dah bengkak balik..wani merayu2 ngn makcik belakang rumah tu urutkan sampai lega sebab masa tu pun baju sa…