Syukur Alhamdulillah..

Assalamualaikum..

Sepi tak bermakna hilang..tak de post bukan tak bermakna blog ni tak ditinggalkan...hehe..saje je menceriakan petang ni..

Sekian lama..wani tak dapat nak post kat blog ni bukan ape...sebab tangan kanan kembali bengkak membenjol lepas majlis hari tu...


Tangan wani bengkak ni akibat dari tahun lepas sebab panjat Bukit Broga tahun 2011. Dah lama..tapi tangan wani tak pernah betul-betul baik. Kalau baik pun..sekejap je..then akan sakit balik. X paham jugak ape masalahnye. Dah urut dan betulkan banyak kali masih tak baik baik.. Ni baru je lepas urut ngan makcik tukang urut belakang rumah. Menangis jugak la..semalam degil jgk nak iron baju Encik B. Tapi Encik B tak bagi..dah sedih lagi... If x ok jugak sehari dua ni..weekend ni mungkin nak balik kampung mintak Tok Wan pulak yang tengokkan semula. Doakan wani cepat sembuh ye...

Dua minggu sebelum nikah haritu pun, wani dah bengkak balik..wani merayu2 ngn makcik belakang rumah tu urutkan sampai lega sebab masa tu pun baju sanding tak siap lagi. Wani cakap makcik tu nak tenyeh camanapun tenyeh laa..(bahsa Kedah mai dah...) Sakit sangat. Sebelum ni dah tak sakit. Tapi sebab menjahit ni banyak menggunakan tangan tambahan pulak kain semua berat.

Seminggu selepas majlis sebelah rumah Encik B, wani terima banyak call, sms dan Whatsapp message untuk tempahan baju nikah dan baju untuk ke majlis kenduri. Tapi wani tak dapat nak terima sebab masa tu..wani di Labuan ada lawatan kerja masa tu juga tangan ni dah mula sakit semula. Jadi susah wani nak tentukan sama ada mampu ke tak nak buat. Wani harap dapat rest dulu buat masa ni. Ada sorang kawan wani ni..datang juga mintak buatkan pouch potpouri nya utk 300 helai. itu ja yang wani mampu terima. Harapnya dapat siapkan minggu ni jugak. Sedih bila dalam keadaan macam ni.

Sekarang wani dalam proses menselesakan rumah yang wani dan Encik B duduk sekarang. Walaupun sekadar flat 2 bilik. Tapi alhamdulillah..kami selesa. Sayang Encik B. Banyak hadiah pemberian semasa kedua-dua majlis kami gunakan untuk keperluan rumah dan keperluan harian. Terima kasih semua atas pemberian tersebut. Kami berdua sangatlah hargai.. :)

Last 2 weeks..wani balik kampung Kedah sekejap jenguk mama dan abah. Mama bagi carpet turqoise yang digunakan masa wedding hari tu dan kain untuk buat langsir keliling rumah. Huh...tak sabar nak jahit langsir tu dan hiaskan rumah tapi serba sederhana je. Cukup sekadar mata memandang. Ada masa nanti wani updatekan..

Story mory hari ni...doakan wani cepat sembuh dan dapat sambung kerja-kerja DIY ni ye..! Tak sabar nak start balik!


Daaa...

Wassalam.

Comments

Popular posts from this blog

Jenis-Jenis Fabrik untuk Persandingan @ Pernikahan Versi 2

Serious Preps Starts!

Memilih Patern Yang Sesuai Untuk Majlis Nikah / Sanding