Posts

Showing posts from October, 2011

Pomander ball - hiasan ala Inggeris

Image
Salam..

ok..kita berbalik pada idea kahwin wani.. Anda tau ape tu pomander ball? pomander ball ini adalah hiasan dalaman ala inggeris yg sederhana tapi dpt membantu untuk menceriakan ruang2 kosong pada dinding atau mana2 yg difikirkan sesuai..x penah tgk pomander ball? haa..meh sini wani tunjuk...



haaa.. ni la pomander ball..

nak kasik clear sket..tgk yg ni...

asalnya..pomander ball ni menggunakan artificial flowers yg dicucuk pada polistrin yg berbentuk bulat..tapi pomander ball yg menggunakan kertas crepe plak di reka untuk mereka2 yg ingin save bajet..pokok pangkalnya..effort nk buat tu rajin ke x jer..hehuuuu~




cantik kan? tapi wani pilih untuk gunakan kertas crepe tu..untuk menaikkan lagi suasana ala inggeris wedding..rasenye..pndpt wani cm tu la..x susah la sbnrnya nk buat pomander ball ni..cuma perlukan tahap kerajinan tahap dewa 19.. heheheh~
mana2 yg nak balaja macamana nk buat pomander ball ni..leh refer kt bawah ni..




kat website ni pun bole refer jgk..diy tissue pomanders

Menghargai~

Salam guys..


Wani tersentuh hati pagi ni bila teringatkan dengan 1 alkesah yg telah terjadi..Suddenly terpike..nape org susah untuk menghargai antara 1 sama lain? Mungkin ada silap kita di mana2..tapi bkn smua org dapat ekspresikan ape yg dia x suka pd kita dgn mudah..btul x? actually..kita perlu open minded utk trima kritikan orang..mmg pahit..tapi itu adalah baik untuk pembangunan diri. Until now, x tau la kan..ape yg telah si polan bin si polan ini bersikap begini..tetapi mgkin ada sesuatu pada wani yg tidak disukai tetapi susah untuk diberitahu agaknya..erm..~ mgkin..just mungkin..


So..wani concludekan ada 3 jenis kawan:


1- Kawan yang hanya mendapatk an manfaat dari kita.
Kawan jenis ni, akan meninggal kan kita bila dia merasa kita ni dah tak berguna padanya. Kawan jenis ni ramai. Kawan jenis ni selalu memaksa kita menghulur kan bantuan, jika kita setuju menolongn ya, dia akan redha dengan kita dan jika kita menolak untuk menolong, dia akan membenci kita.

2- Kawan berserono k.
Kaw…

Dress Cubaan Sudaa Siap

Image
Salam..

Weekend baru2 ni x g mane2 pun..rushing menyiapkan dress cubaan. Pola nya dah lama siap..tapi diri ni rase kurang yakin nk memotong kainnyer. Tapi jumaat mlm bru2 ni..mmg tekad nk tgk ape yg jadi..either pola tersebut berjaya dilakar menjadi sebuah baju or tak.. Alhamdulillah.. semuanya cantik..cuma leretan tu sket je kene 'kurus' kan sbb wani main potong je.. xde ukuran   : p  .. lalala~

Puasnye la hati sbb da dpt tgk hasil nya..esok wani akan post kan gambar dress tu..smlm da ambik gmbar..tapi x bertudung plak.. hukhuk~ kenot yer  : D..
tapi kat sini wani nk share la untuk sape2 yg minat ttg jahitan ni..wani guna buku ni sebagai rujukan utk melakar pola dress tu.. alhamdulillah..sgt2 membantu..


byk asas2 jahitan baju pengantin ada dlm ni.. x rugi sbb dlm ni jgk ade die ajar mcmana nk menjahit baju kebaya singkat atau labuh..
Sbnrnye la kan..mmg susah pun nk jahit baju..bkn semudah yg di sangka la.. byk kiraan2 yg perlu dihafal dan tau cmana tolak tambah nye mengikut …