Dress Cubaan Sudaa Siap

Salam..

Weekend baru2 ni x g mane2 pun..rushing menyiapkan dress cubaan. Pola nya dah lama siap..tapi diri ni rase kurang yakin nk memotong kainnyer. Tapi jumaat mlm bru2 ni..mmg tekad nk tgk ape yg jadi..either pola tersebut berjaya dilakar menjadi sebuah baju or tak.. Alhamdulillah.. semuanya cantik..cuma leretan tu sket je kene 'kurus' kan sbb wani main potong je.. xde ukuran   : p  .. lalala~

Puasnye la hati sbb da dpt tgk hasil nya..esok wani akan post kan gambar dress tu..smlm da ambik gmbar..tapi x bertudung plak.. hukhuk~ kenot yer  : D..
tapi kat sini wani nk share la untuk sape2 yg minat ttg jahitan ni..wani guna buku ni sebagai rujukan utk melakar pola dress tu.. alhamdulillah..sgt2 membantu..


byk asas2 jahitan baju pengantin ada dlm ni.. x rugi sbb dlm ni jgk ade die ajar mcmana nk menjahit baju kebaya singkat atau labuh..
Sbnrnye la kan..mmg susah pun nk jahit baju..bkn semudah yg di sangka la.. byk kiraan2 yg perlu dihafal dan tau cmana tolak tambah nye mengikut kesesuaian bentuk badan org yg nk buat baju tersebut. tapi semua tu kurang la msalahnya klau minat.klau x minat tu susah sket..tp bole punye la..hehe..
klau ada bajet lebih..dpt msuk kelas lagi bgus..utk rasa experience on the spot camana nk buat baju..

So..nantikan entri esok..kita pertontonkan dress cubaan utk majlis resepsi den ni ha..2 hari je buat ni tau.. nanti kan esok.. chiaoowW~

Salam~

Comments

Popular posts from this blog

Jenis-Jenis Fabrik untuk Persandingan @ Pernikahan Versi 2

Serious Preps Starts!

Memilih Patern Yang Sesuai Untuk Majlis Nikah / Sanding