Pomander ball - hiasan ala Inggeris

Salam..

ok..kita berbalik pada idea kahwin wani.. Anda tau ape tu pomander ball? pomander ball ini adalah hiasan dalaman ala inggeris yg sederhana tapi dpt membantu untuk menceriakan ruang2 kosong pada dinding atau mana2 yg difikirkan sesuai..x penah tgk pomander ball? haa..meh sini wani tunjuk...




haaa.. ni la pomander ball..


nak kasik clear sket..tgk yg ni...


asalnya..pomander ball ni menggunakan artificial flowers yg dicucuk pada polistrin yg berbentuk bulat..tapi pomander ball yg menggunakan kertas crepe plak di reka untuk mereka2 yg ingin save bajet..pokok pangkalnya..effort nk buat tu rajin ke x jer..hehuuuu~





cantik kan? tapi wani pilih untuk gunakan kertas crepe tu..untuk menaikkan lagi suasana ala inggeris wedding..rasenye..pndpt wani cm tu la..x susah la sbnrnya nk buat pomander ball ni..cuma perlukan tahap kerajinan tahap dewa 19.. heheheh~

mana2 yg nak balaja macamana nk buat pomander ball ni..leh refer kt bawah ni..





kat website ni pun bole refer jgk..diy tissue pomanders

Comments

  1. Cantik... Wani bleh buat banyak2, jual.

    ReplyDelete
  2. comel kn? tp tu laa..nk 1 pun mengah..hehe..kalo da laju wat die leh la kot wat bisnes.kak lyd wat la utk uma kak lyd..wat hiasan..hehehe

    ReplyDelete
  3. Time akak kahwin dulu ada gak buat sendiri tp guna bola sepak takraw yg kecil2 dan dililit dgn bunga-bunga plastik..then gantung kat khemah dan bilik pengantin...

    ReplyDelete
  4. kak eda : yeke..mesti lawa kan..byk ke akak buat? guna kertas crepe ke ketas lain?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jenis-Jenis Fabrik untuk Persandingan @ Pernikahan Versi 2

Serious Preps Starts!

Memilih Patern Yang Sesuai Untuk Majlis Nikah / Sanding