Posts

Showing posts from May, 2012

2 hal yang buat aku segalanya...

Image
Assalamualaikum...

Selamat tengahari!

Erm..hari ni..nak ceritakan tentang hobi...! Erk..macam budak skolah kan..alah..skali skala..just nak share n minta pendapat jgk..tapi hobi wani ni mesti orang cakap complecated..2 perkara yang buat wani lupa segala masalah, dan segala mende-mende yang ada di sekeliling ialah...MENJAHIT dan.........BUAT POP UP CARD.

Kalau part menjahit ni..rase blogger-blogger yang baca blog wani ni dah tau la kan wani mmg suka menjahit..tapi walau ape pun ilmu belum cukup di dada..perlu lagi belajar dan tambah lagi kemahiran yang ada..untuk mencantikkan hasil sesuatu baju tersebut..ape pun..smua tu masih dalam pembangunan..hehe..insyaallah..knowledge tu akan di tambah dari masa ke semasa. Suka sgt bila selesaikan dan complete jahit sesuatu baju. Terasa nikmat dan kepuasan bila dah siap..bertambah kembang la bontot bile tgk org pakai hasil jahitan kita..Ya Allah..yg tu tak payah cakap la kan..hehe..!

Ok ..itu bkn la main ceritanya..tapi nak cerita hobi yang ke 2 n…

Serious Preps Starts!

Image
Assalamualaikum..

Hai gurls!! okeyhhh!! tau..lama sgt x update kan??

wani muhun mahap gitu..ok..walaupun x update kt sini..tapi sebenarnye preps tetap berjalan..tapi agak slow..now da start counting 6 months to go on the wedding..so..preps kene la laju sket ye dok? hoho..

sbtu baru ni wani ada wedding kt seremban. Kawan ofis wani ni kawin..plus..husband die jgk kwn futsal incik Bistari. So..xde la alasan tanak dtg kan..hihihihih..lpas pegi meraikan pengantin..wani ngn incik Bistari pegi ke nilai.. untuk survey-survey ape yg patut. We are not expected to buy anything sebab dah tau..Nilai 3 skrg harga brg-brg persediaan perkahwinan dah mahal. Jalan punya jalan..mmg harga pun agak mahal jgk la..

So..kami truskan pencarian untuk mencari sesuatu yang agak penting iaitu patung manequin! Ok..patung manequin ni adalah untuk mempamerkan pakaian yang biasa kita lihat di kedai-kedai pakaian tu. Ada banyak jenis patung manequin ni.
Contohnye :


Patung yg kt belakang tu..patung half body..tapi iany…

Martha Steward Wedding Ideas

Image
Assalamualaikum...
hari ni view martha steward weddings website..banyak yang diajar untuk buat dalam website ni.sangat banyak ideas dari martha steward. Lepas tgk keseluruhan website..ini la antara review gambar diy dan idea yang mungkin boleh digunakan untuk wedding shayee dan mungkin wedding anda jugek~~~mane2 link di bawah adalah link cara untuk diy..
sume gambar di taja oleh http://www.marthastewartweddings.com
Centerpieces - untuk meja beradap dan meja tetamu










mini bouquet








paper doily white chandelier




------------------------------------------------------------------------------------------------------------
others DIY 
wreath ni nampak cantik kalau di gantung pada setiap kerusi di meja beradap...yang berminat..leh la tgk kat link bawah macamana nak buat wreath ni. diy paper pew whreath