Posts

Showing posts from 2012

Alhamdulillah...wani sudah bergelar isteri...

Image
Assalamualaikum...

Dear all...

Maaf lah kerana wani senyap begitu sahaja dari blog sebelum majlis berlangsung...tersangat lah banyak wani kena uruskan. Actually...menguruskan wedding 'jarak jauh' (family kat kedah...wani kat KL) ni sangat lah mencabar..di tambah pula dengan kesibukan di pejabat sampaikan nak update blog ni pun x sempat...Ya Allah..kesibukan 2 bulan sebelum majlis wani ni..sangat lah menguji kesabaran wani...Tension ni tak payah nak cakap lah... Tambahan pula...kerja-kerja di pejabat juga bertambah.. sibuk juga.tensed utk jahit baju-baju pengantin. Tersangat lah banyak hal yang perlu diuruskan diperbetulkan.. sampaikan wani turun berat hampir 5 kg seminggu sebelum hari bersejarah. Tambahan pula..baju-baju wedding wani jahit sendiri..Kesemuanya..satu pun wani tak sewa. Wani akan kongsikan satu persatu pengalaman pada hari-hari tersebut.

Tanggal 9 November 2012, lebih kurang jam 5.30 petang..wani dan Encik B dinikahkan dimasjid Titi Teduri, Baling Kedah. W…

Updated Preview Baju Nikah Encik B + Reception Outfit

Image
Assalamualaikum...

Wani tau..ramai yang ternanti-nanti rupa sebenar nikah outfit kitorang...hari tu..wani dah tunjuk preview nikah outfit wani kan...

Hari ni nak tunjuk plak Encik B punye baju Melayu...alhamdulillah..ia kelihatan seperti baju melayu jugak akhirnye...hehe..


Baju Encik B belum lagi letak butang..smlm baru fitting untuk seluar dia..Alhamdulillah..smuanya fit kat badan Encik B. Lega sangat..bkn ape..banyak kali dah buat seluar Encik B asek singkat..pastu ketat...hihihihih..kesian Encik B..tapi kali ni ok sgt..die pun muke hepi jek..asal kalau tunjuk tande bagus tu..mmg suke la sgt die tuh.. :P 



Ni pulak kain yang wani buat untuk jahit baju Encik B. Fesyen ape? Wani buatkan baju ni bagi Encik B...

Sebab wani pilih fesyen ni utk Encik B sebab bahu Encik B nampak jatuh..die perlukan span tebal di bahagian bahu untuk nampak tegap n hensem..hohohoho(poyo kejap!) xde lah..wani rase fesyen ni sesuai utk menutup ke'tidakperfect'kan yang ada...rasenye lah..ini pendapat wan…

Al kesah tentang kad Jemputan

Assalamualaikum...

Majlis semakin hari semakin dekat...kurang dari dua bulan lagi majlis nak berlangsung...Agak mencabar diri wani sebab semua benda nak buat sendiri.Huhu...But...susah pun..wani tetap nak buat jugak..sebab..wani tak nak ketinggalan untuk rasai semua tu..rasai macamana susah payah untuk buat preparation nak jadi raja sehari.. :) Walaupun penat..wani tetap rase hepi..ade la time tu..moody dan sbagainye..bkn ape..sbb x ckup tido..rehat kurang..kalau dpt tido tu...Allahuakbar..nikmat tuuuu..x yah nak cakap la kan..mmg x hengat dunia...Takut jugak kalau orang cakap nanti pengantin muka sembap la ape..tapi..semua tu leh kottt..cover ngn senyuman biar manissss...gitu..hehehe...

Wani nak cerita tentang kad jemputan kahwin ni..Al kesahnye..wani minta bantuan seorang kawan yang bekerja buat printing ni. Dah 2-3 bulan nye dah janji katenye dapat buat kad kami dalam masa 3hari je...Dalam kesibukan kerja ngn menjahit ni..Encik B selalu jgk call si Hamba Allah ni..sms..la bagai..t…

Preview Nikah Outfit

Image
Assalamualaikum..
Tinggal 67 hari lagi sehingga ke tarikh pernikahan. Kelam kabut ni xtau la nak ckp sekarang. Alhamdulillah..hal-hal penting dah pun ditempah. Semalam baru booking make up sebelah Encik Bistari. Wani suka make up style Bella ni. Nampak smooth..bersih..kemas..dan yang pasti masih nampak rupa asal. Sesetengah tu mak andam tu wani tgk..make up tu dah berubah dari rupa asal. Wani x gemar sangat yang macam tu...Alhamdulillah..dah booking. Setel dah satu masalah.

Now nak crita tentang Nikah outfit in progress....
Wani design ala-ala baju tunang Irma Hasmie.

ni la gambaran nye..hasilnye kene tunggu mase wani nikah nanti la ye..hihi...surprise sket..
Senang crita..wani gunakah drapery untuk semua baju nikah dan sanding. Tapi lain-lain style jek la..Tapi konsep masih yang sama.  Jeng..jeng...jeng....
pola atau dasar baju yang wani guna cuma pola biasa. tapi potongan princess sebab ada jahitan untuk membentu di bahagian dada. 

ni lakaran pola dari dekat..

wani gunakan fabric Bu…

Perihal kasut kawin! Kedai Kasut Gavy dah tak terima tempahan lagi!

Image
Assalamualaikum...

Erm...Selamat Hari Raya ols..Since sebulan dua ni..sangat lah bz..bz ngn keje....bz ngn kelab(masih nak sibuk2 lagi kann..)erm..bz wedding preps lagi..paling havoc skrg ni..wedding preps lah..smua mende dah mcm kelam kabut..korg xtau jah..wani dah rase macam tak cukup je 24 jam..bayangkan..hmm..

Baju-baju masih on going....ape pun biar la ia menjadi surprise kt uols..hehe..

so far da byk jgk yg dah di tempah..booking..lega jgk..tapi pening jugak..haih...camni rupenye nak kawin..manyak pening woo..huhu..

Yang paling memeningkan hal kasut majlis..mmg lah tersangat pening...mostly wani pegi ke banyak kedai kasut..semuanya wani x berkenan.Oleh kerana ketinggian tak mencukupi wani perlu cari kasut platform untuk hari majlis dan untuk itu juga..wani tak nak membazir beli kasut platform ni banyak..satu untuk nikah..untuk sanding..untuk bertandang lagi..sebab wani bukan la gemar sangat pakai kasut tinggi-tinggi...fenartt~~! untuk itu..wani cari la kaler creme..tapi kaler ni…

Photographer Selection Done !

Image
Assalamualaikum..

Hai gurls~~!

Sory..lama x dpt berita kan?
Tapi..walaupun x update..wani dah setelkan satu benda.Wani dah pilih photographer utk wedding kitorang. Dalam kesibukan keja di ofis...kene la jugak selit selit kan masa untuk buat preparation anda. Kalaua tidak..havoc la nanti di hari penting..

Untuk itu..wani nak bagi sedikit tips untuk memilih photographer. Bukan ape..pemilihan photographer ni sangatlah penting sebab..photographer yang tahu ape yang customer mahukan adalah yang terbaik dan memberikan hasil yang terbaik semasa majlis kita nanti. Pengalaman semasa majlis pertunangan dulu membuatkan wani rasa serik kerana hasil photographer masa tu sgt tak memuaskan..tak banyak gambar - gambar menarik yang boleh dipamerkan. Tapi wani tak salahkan photographer jugak..sebab wani decided untuk ambil photographer tersebut di saat akhir. Seminggu sebelum tunang okay!! Ape pun..u olss kene la jugak ambil masa untuk menilai hasil kerja photographer untuk dapat impak yang bagus untuk…

Testing Baju Nikah encik B

Image
Assalamualaikum...

Hi all~~!!!

Since dua tiga minggu ni agak bz di ofis..then kene g bengkel la bagai semua..memang tak sempat nak bukak blog ni..sian dier dah bersarang..huhuh~~

Tapi..walau se'bizi' mane pun..wani dah try buat satu baju melayu testing untuk encik B. Dah siap semalam!! Akhirnya!! setelah 3minggu bertungkus lumus dengan main-main..haha~~ kalau betul-betul buat sebenarnya ambil masa seminggu sahaja. tapi plus kesibukan kerja..wani tetap dapat siapkan sebabnye..wani memang dah commit untuk semua pakaian pengantin wani encik B. Sayang sangat ngan dia..ni la kot cara wani bagitau dier...

But then..mase baju dah siap..wani ada gtau dier..tibe-tibe nampak status ni kt FB..tersentuh hati bace....heeeee~~~


















Actually..baju melayu ni..sangat lah mencabar pada bahagian seluar. Baju nya dalam masa 3hari dah
siap. Tapi seluar makan masa seminggu lebih..mungkin sebab wani first time buat seluar lelaki ni. Jadinya  step-step nak buatnya lum dapat capture lagi..memang susah..e…

2 hal yang buat aku segalanya...

Image
Assalamualaikum...

Selamat tengahari!

Erm..hari ni..nak ceritakan tentang hobi...! Erk..macam budak skolah kan..alah..skali skala..just nak share n minta pendapat jgk..tapi hobi wani ni mesti orang cakap complecated..2 perkara yang buat wani lupa segala masalah, dan segala mende-mende yang ada di sekeliling ialah...MENJAHIT dan.........BUAT POP UP CARD.

Kalau part menjahit ni..rase blogger-blogger yang baca blog wani ni dah tau la kan wani mmg suka menjahit..tapi walau ape pun ilmu belum cukup di dada..perlu lagi belajar dan tambah lagi kemahiran yang ada..untuk mencantikkan hasil sesuatu baju tersebut..ape pun..smua tu masih dalam pembangunan..hehe..insyaallah..knowledge tu akan di tambah dari masa ke semasa. Suka sgt bila selesaikan dan complete jahit sesuatu baju. Terasa nikmat dan kepuasan bila dah siap..bertambah kembang la bontot bile tgk org pakai hasil jahitan kita..Ya Allah..yg tu tak payah cakap la kan..hehe..!

Ok ..itu bkn la main ceritanya..tapi nak cerita hobi yang ke 2 n…