Preview Nikah Outfit



Assalamualaikum..

Tinggal 67 hari lagi sehingga ke tarikh pernikahan. Kelam kabut ni xtau la nak ckp sekarang. Alhamdulillah..hal-hal penting dah pun ditempah. Semalam baru booking make up sebelah Encik Bistari. Wani suka make up style Bella ni. Nampak smooth..bersih..kemas..dan yang pasti masih nampak rupa asal. Sesetengah tu mak andam tu wani tgk..make up tu dah berubah dari rupa asal. Wani x gemar sangat yang macam tu...Alhamdulillah..dah booking. Setel dah satu masalah.


Now nak crita tentang Nikah outfit in progress....

Wani design ala-ala baju tunang Irma Hasmie.


ni la gambaran nye..hasilnye kene tunggu mase wani nikah nanti la ye..hihi...surprise sket..

Senang crita..wani gunakah drapery untuk semua baju nikah dan sanding. Tapi lain-lain style jek la..Tapi konsep masih yang sama. 
Jeng..jeng...jeng....

pola atau dasar baju yang wani guna cuma pola biasa. tapi potongan princess sebab ada jahitan untuk membentu di bahagian dada. 


ni lakaran pola dari dekat..

valentina heavy silky crepe italian 

wani gunakan fabric Butter Satin ataupun Crepe Satin. Masa beli tu wani tengok kat tempat gantung die namanya Butter Satin.tapi kat kain di tulis valentina heavy silky crepe italian.  Wani beli kat Kedai Kain Cosmic Jalan TAR. Lace pulak wani kirim kat kakak ofis wani ni belikan kebetulan die nak ke Bandung tahun lepas. Wani percayakan akak ni(Namanya Khairani) untuk beli kain lace ni sebab die tau taste wani macamana. So bab tu wani x risau..Lace die mmg nampak english style dan nampak soft dan tak berserabut.Thanks to kak k..


dari dekat rupenye camni ler..



lepas potong bahagian kerawang tu je...

patch kat kain..


saje lekat kat patung nak tgk rupenye.. 


wani tunjuk sket je dlu k..sbb ini pun..byk ni je yg siap dlu..huhuhu..so much take time nk jahit mende ni supaya nampak kemas dan tak berkedut..

Hasil sepenuhnye? hehe..insyaallah..wani akan post kalau dah siap nanti..x sabar nak siapkan..memang feeling habis la wat baju ni..xtau la nape..maybe sebab dapat kepuasan dapat buat sendiri agaknye. 

Cuma cabaran buat baju ni..wani tgk..sejak pulun nak jahit ni..macam2 masalah mendatang..bkn masalah ape..masalah preparation lain pun kene buat jugak! Kejap-kejap nak pegi beli itu..beli ini..nak beli sekaligus penat seh! Beli la sket2..tapi..tulah..kadang2 kalau dah kat luar..kalau mood shopping memang x hengat! Very limited time nak arrange semua hal. Encik B pun busy jugak..die pun tetibe la stayback la..keje weekend la..haihhh....D.U.G.A.A.N...

Pasal kelab pulak..tepaksa la wani tolak tepi sekejap.  Harap kawan-kawan kelab faham. Now pun dah berjaga malam sebab menjahit. Wani tau diorg sporting dan understanding! Insyaallah lepas nikah akan aktif balik tapi tak seaktif sebelum ni.. dan wani bercadang untuk menghabiskan kerja penggal ni dan tinggalkan kelab dengan keadaan yang stabil. Tanggungjawab kan..walau macamana pun kene la tanggung nak atau tak..itu amanah. Wani tak boleh nak cakap ape la kan..jiwa kelab kereta..orang cakap la kayu batu pun..that's my interest..budak degil ni x dengar cakap..hihih..tapi lepas lepaskan jawatan semua nanti next year..wani leh bagi tumpuan sepenuhnya pada family baru dan jahitan ni..wani suka sgt2..sambil wat side income..

Erm..next time wani post lagi progress ya...


Wassalam!

Comments

  1. Replies
    1. nak hasil mcm sndiri cmni la rupenye..huhu..

      Delete
  2. wahhh best nye wani wat utk wida plak nt k hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyaallah..bole wida..wida bile wedding nyer?

      Delete
    2. hahah entoh lerw bile kuikui

      Delete
    3. uiks..mcm sedey je bunyiknye..

      Delete
  3. Wani, mesin jahit ko ada 2 ke? Satu lagi tu mesin jahit tepi ke? Nak tumpang. Kekeke.

    ReplyDelete
    Replies
    1. a'a kak lyd..mesin jahit tepi tu baru beli..meh la..1 psg rm1.50..hihih

      Delete
  4. Fuyyooo cikwa, jahit sdiri tuu... Aku impress dgn ang ! Goodluck,tau.

    Rgds,
    Intan

    ReplyDelete
    Replies
    1. intan!!!! rindu ko wehhh..thanks intan..nt aku jemput ang tau.. ;)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jenis-Jenis Fabrik untuk Persandingan @ Pernikahan Versi 2

Serious Preps Starts!

Memilih Patern Yang Sesuai Untuk Majlis Nikah / Sanding