Alhamdulillah...wani sudah bergelar isteri...

Assalamualaikum...

Dear all...

Maaf lah kerana wani senyap begitu sahaja dari blog sebelum majlis berlangsung...tersangat lah banyak wani kena uruskan. Actually...menguruskan wedding 'jarak jauh' (family kat kedah...wani kat KL) ni sangat lah mencabar..di tambah pula dengan kesibukan di pejabat sampaikan nak update blog ni pun x sempat...Ya Allah..kesibukan 2 bulan sebelum majlis wani ni..sangat lah menguji kesabaran wani...Tension ni tak payah nak cakap lah... Tambahan pula...kerja-kerja di pejabat juga bertambah.. sibuk juga.tensed utk jahit baju-baju pengantin. Tersangat lah banyak hal yang perlu diuruskan diperbetulkan.. sampaikan wani turun berat hampir 5 kg seminggu sebelum hari bersejarah. Tambahan pula..baju-baju wedding wani jahit sendiri..Kesemuanya..satu pun wani tak sewa. Wani akan kongsikan satu persatu pengalaman pada hari-hari tersebut.

Tanggal 9 November 2012, lebih kurang jam 5.30 petang..wani dan Encik B dinikahkan dimasjid Titi Teduri, Baling Kedah. Walaupun terdapat perubahan tempat pernikahan, kami terpaksa akur dengan pendirian orang-orang masjid yang kami perlu dinikahkan di Masjid. Masa akad nikah berlangsung, hati ni tak tau la nak cakap sebak nye..maklumlah nak jadi isteri orang..tangan kawan baik wani genggam macam nak ape jek..huhuhuhu..akhirnye..alhamdulillah..sekali lafaz je...saya sudah bergelar isteri kepada Adi Bistari Abdullah....

Majlis bersambung dengan majlis membatalkan wuduk di rumah. wani dihadiahkan sebentuk cincin dan seutas rantai tangan serta di berikan sejambak bunga mas kahwin.. Lepas tu..kitorang bergambar sampai lebam..huhuhuhu...

special thanks pada kakak-kakak wani...kak ina & kak zuha yang bertungkus lumus siapkan bilik ni...pilihan katil..abah ngan mama yang pilih..diorg order dari johor tau katil ni...cantik sangat...macam yang wani nak..macam diorg dapat baca je ape yang wani nak.thanks abah! mama! kakak-kakak!


Then...esok punye majlis...wani pakai warna tiffany blue x brape nak jadi...huhuhuhhu..agak gelap sket la kaler nye...Wani make up di Butik...Nama butik tu Busana Fitri..Make up semasa majlis semuanya dimake upkan oleh 'sue'...cantik..simple nice..die memang tau wani tak suka berat berat make-up nye...
ni majlis pada 10 November 2012.

Ni antara gambar sekitar majlis..













with abah ngan mama...




outdoor photoshoot..thanks to both of my frens ni..jauh sgt diorg dtg...thanks girls & guys.....


ni lah dia..baju pengantin yang kecoh sgt tuh!! Semua wani jahit sendiri! I made it for our wedding!! 

gambar ni jelas nampak the beddings kat tudung tu...tau tak 1 rahsie? wani beli kat masjid jamek jek..   :-p

baju melayu Encik B ni pun wani jahitkan..khas untuk Encik B. Actually..ni lah hadiah yang paling kreatif yang paling mencabar yang pernah wani buat dalam hidup. Itupun..wani rase sebak sangat..lepas hantar baju ni kat Encik B lepas iron pe semua..wani dapat call Encik B..leher tak muat!! kecik!! DAMN!!!!!! if ada masa 1 hari lagi..memang wani akan bukak balik dan jahitkan yang baru..tapi petang tu dah nak nikah!! bayangkan lah ape perasaan time tuh! Memang wani menitik air mata jugak..sebab..I think I failed to make it...so...sad... tapi Encik B cakap..die nak pakai jugak..die akan butangkan jugak..walaupun tak selesa..lagi lah berderai air mata...sesampai je kat masjid...my fren ni betulkan leher tu..biar Encik B selesa..katenye 'tipu butang'..haku pun tak tahu lah macamane die buat..tapi looks like Encik B ok jek la.. 

Seriusly..sangat susah..ada kalanya..down..macam nak nangis..but if jadi macam tu..wani akan rest sehari dua dulu..then start balik buat baju Encik B ni..susaahhhh sangattt! lagi susah dari buat baju wani...Paling benci bahagian poket...rasenye..untuk kesusahan ni..biarlah wani buatkan untuk Encik B je..wani rase..x mampu nak buatkan untuk org lain..terlalu istimewa untuk Encik B. Sayang sangat ngan Adi Bistari bin Abdullah! now suami wani! wani berjaya buat dalam masa 1 bulan untuk semua ni....syukur Alhamdulillah..Allah berikan banyak kekuatan..untuk buat semua ni..sebab wani nakkan yang terbaik..cantik..but budget..Alhamdulillah..Allah bukakan jalan..dari knowledge 0 sampai lah rupenye macamni...syukur sangat...


mase En B pakai baju ni pun..wani rase down..sebab semalam time nikah..leher senget..yang ini pun senget..tapi..dah cover dengan sampin tu..so orang x nampak.hohoho..tapi lepas tengok time nih..mak andam pakaikan tali pinggang tu..hati dah mula lega..nampak segak dia..hati dah berbunga2...dalam hati... "nasib baik tak nampak cacat cela..Alhamdulillah.." tuh..lace kat bahu tu..wani just lekatkan dengan gam je..gam UHU plak tu..sebab..wani pun penah tgk..butik lekatkan lace guna gam UHU jek..teringat pulak alkesah tu..lekat jek ler..hehe..Alhamdulillah..semuanya ok..




alhamdulillah..semuanya nampak cantik..lega sangat...

ni pulak yang sebelah bertandang...

make up by Bella D'touch natural but grand.. i like..


sblah bertandang..wani tak banyak gambar...masih pada photographer...ni je yang wani ada untuk sebelah Encik B


yang lain-lain..wani akan update kemudian..esspecially..actual picture semua baju-baju special ni... ;)

daa...

assalamualaikum.. 









Comments

  1. tahniah wani. syukur semuanya selamat. Ini la perkara yang ko pening-peningkan awal-awal tahun dulu kan? Betul tak akak cakap, once kita dah decide tarikh, baru le kita akan struggle betul-betul. Kalo tidak terhegeh2 nak tunggu semuanya complete.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah kak lyd..once da ade tarikh..mula la nak gila pike..macam tak cukup tangan.itu pun rase tak cukup masa..macam nak extend tarikh nikah pun ade. Tapi Alhamdulillah..baju semua ok sgt2..yg pnting dlm gambo cantik..hehehe..thanks jugak support kak lyd..

      Delete
  2. wani pandai sangat jahit. tula..kite pun tertunggu-tunggu bila wani nak update pasal baju~

    ReplyDelete
    Replies
    1. dhiera : yeke..tulah dalam hati memang dah tak senang duduk nak up gambar-gambar ni tau dhiera. thanks ya sebab sudi review. tahniah jugak dengan dhiera .Selamat Pengantin Baru!

      Delete
  3. wah, pandai wani jahit baju yer... untung la

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amyzah : wani blaja sikit-sikit..meh la join skali blaja same-same..hehe

      Delete
  4. BEST tgok !! :) nak kewen jugakk..... huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zeladon : kawen la cepat zila! hehe!!

      Delete
  5. muka wani mcm sarah raisuddin la.
    sy pun pki bju tiffany blue ala2 di majlis kahwin.
    tarikh nikah kite lebih kurang je.
    ha lagi satu, kite pun kenduri jarak jauh cm wani jgk. hehehe.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. nurun : iskkk..jangannnn! sarah raisuddin yang same ngan wani tuh..huhuhu..hehe..
      yeke same! susah kan nak match kaler ni..tp at last puas hati kan? congrats to u too dear..

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jenis-Jenis Fabrik untuk Persandingan @ Pernikahan Versi 2

Serious Preps Starts!

Memilih Patern Yang Sesuai Untuk Majlis Nikah / Sanding