Posts

Showing posts from January, 2012

DIY : Candy Pouch - Crepe Paper (for Kids)

Image
Assalamualaikum..

Salah satu yang sedang aktiviti yang dijalankan sekarang kat rumah sewa wani Candy Pouch ni la..Candy pouch. Wani namakan mende alah ni Candy Pouch sbb bentuknya sama macam pouch bag.

Wani x pasti apa nama kertas ni. Tapi kertas ni bergulung. Biasanya ada 14meter. Harga nya..kalau di Kedai Bunga Reben di Jalan Tunku Abdul Rahman(TAR) harga nya x sampai RM 10 pun..potong la ikut kesukaan masing-masing saiz nye nak macamana. Tapi yang wani buat ni..wani dapat lebih kurang 90 keping. So..wani ada beli warna Turqoise, Purple, Pink, Putih..saje nk kaler-kaler kan sket..bior la campur- campur..kaler-kaler gitu..
lepas potong tu..leh la bukak satu-satu kertas tu..

so..ni la lebih kurang..



ni la kertas yang dah dibukak semuanya..Thanks to all my housemates..really helpful..
then..lipatkan dua..
letak double tape kiri dan kanan...kalau nak guna gam tu boleh..tapi basah la kt tepi tu..dh x kemas lak jadinye..
then..lekatkan 
masukkan candy..then ikat ngan dawai yg kaler gold @…

Design Baju Resepsi Menarik Perhatian

Image
Assalamualaikum..

Ni la yang paling susah skali nk buat kptusan..sbbnye..byk sgt fesyen yg ai suke..sungguh fenin~(erk..! pengsan~) : D
Tapi..nak post jgk nk tnye pendapat u olls~
Tapi..wani suke fesyen yg tak terlalu berat..bg wani.."less is more~"

Jom kite review design - design artis yang ade..dan bole dibuat rujukan untuk design baju shaye~


Ce tgk simple emblishment kt baju Ana Dahlia ni..Cantik kan? tu la.."less is more.." hehehe

Kat bawah die pun simple jgk..pkai kain kerut-kerut je utk buat ulat-ulat bulu tu..ngeee~ tapi suasana pakaian gini sesuai untuk yang buat majlis dalam dewan..tapi majlis wani kt rumah je..mcm sesuai lak fesyen ni..(sigh)

ni walaupun utk pertunangn..tp cntik sgt manik-manik tu..

kt bhgian perut tu ada korset..i wish i could diy this dress..huh~ hattadolmat ni mmg la..pakar bab emblishment manik..

encik B mintak design baju tomok ni utk wedding..hohoho..mmg la kan..die pun nk jgk memfesyen..sabo je la..so..untuk cik B mmg dh decide ini…

Welcome 2012 - Dengan Projek Baru

Assalamualaikum..

Wani nak mintak maaf  atas kehilangan sementara diri ini dari blogging..bukan ape..mencari ketenangan sebentar dong.. ;)

Ape pun..welcome 2012..rasenye belum terlambat lagi untuk ucapkan Selamat tahun baru.. hehe..lambat siot..hehehehe...diharapkan tahun baru ni akan memberikan sinar baru dan cahaya yang akan melimpahi diri ini dan semua pembaca blog humble ni..Wani doakan semuanya hepi slalu di samping keluarga., dan yang tersayang..Insyaallah..

So..tahun ni..kite akan sambung lagi..cari post yang best-best untuk tatapan pembaca blog ni..kite cari yang bajet..tapi vogue the vast punye presentation on the wedding..Hope korang semua dapat manfaat dari blog ini..

Actually..walaupun projek baju resepsi masih belum start. Tapi..projek lain dulu yang setart..hohoho..camano la kan....

Kira-kira 3 minggu lepas..wani dapat tempahan baju dari kakak-kakak ofis ni.Agak lah banyak..dah rase mcm overload pun ada..maklumla..wani keja waktu siang. so..balik je rumah..lepas asar..tr…