Posts

Rasa Kecewa Tu Di Sini...

Semakin meningkat usia, kita sukar untuk menceritakan rasa kecewa tu kepada seseorang, walaupun seseorang itu adalah seorang teman rapat. Balik je dari Guangzhou aku di rundung rasa kecewa yang amat sangat. Target dan fokus wani sangat tinggi. Punya angan-angan dan perancangan ketat untuk majukan diri. Tapi apa kan daya, terpaksa ikut telunjuk.

Hari ni, sebab terlalu rasa kecewa, wani jalan sorang-sorang kat Nu Sentral sambil tengok tempat sekeliling. Termenung....call sorang kawan yang mungkin akan bantu wani berikan pendapat yang baik demi kebaikan. Actually dan 3 hari wani macam ni. Tidur pun tak lelap. Pening. Sakit kepala dah pikir camana nak buat. Runsing sangat-sangat. Jangan la ada yang tanya macam-macam. Nanti wani bertambah runsing. Pikir pun dah runsing, apa la pulak nak explain lagi dan lagi kepada orang.

Ape yang wani dapat simpulkan, tak semua kita dapat bila libatkan orang untuk terlibat sama dalam hal kita. Nak bercakap....nak decide...semua tu perlukan komitmen tinggi…

Time for Myself

Wani baru lepas tidurkan anak-anak..arissa dan amira. Dua org ni memang sedikit meragam bila nak tidur. Tapi wani cuba train diorg tidur serentak di sebelah malam untuk memudahkan wani manage kerja. Btw..untuk pengetahuan pembaca blog wani yang tak seberapa ni..wani tengah merancang untuk mengatur bisnes wani ngan lebih baik.Alhamdulillah rezeki wani..wani dah dapat business partner. Beliau ialah roomate wani masa bujang dulu. Wani panggil dia kak Zu. Kak Zu ni ibarat macam kakak jugak la pada wani. Kak Zu ni jenis yang fikir out of the box. Wani suka sangat bekerjasama ngan dia. Yang part paling best. Dia boleh faham apa kehendak wani dan wani boleh faham apa yang kak Zu nak. Cara berfikir wani dan dia lebih kurang sama. Kitorang sesuai bersama. Ada jugak wani tanya pendapat kenalan rapat untuk buat bisnes secara perkongsian ni. Ada yang bagi feedback negative..ada yang bagi feedback positif. Yang negative tapi membina..wani ambik..yg positif tambah2 lah ianya menjadi ion2 positif..

Si Tukang Jahit is back...

Image
Assalamualaikum..

Halu...haii!!!!

Lamanya x update belog ye dok..hihihi..menyepi je kan..menyepi sbb ape..sbb arissa dah ada adek..kikikik..ampun la..dah lama sgt tinggalkan dunia blog ni..lepas ni nak kerap2 update..sbb wani teruja nak sambung menjahit. Sekarang ni..mcm2 dalam kepala ni nak jahit..nak jahit baju sendiri..nak jahit beg... "Beg???!!" Ha ah..beg..nape..mcm2 tau org skrg ni jahit..jahit tudung..shawl...ada la sblum ni ada jualan sikit. Tapi terhenti sebab wank bersalinkan adik.. Ok..nak kenalkan..ni adik ...Amira Maisarah..


Alhamdulillah..kakak syg ngn adik..

Ni gambar amira yang latest..dah 2 bulan dah ha..nampak je mcm tembam..tapi baru 4.3kg..

Arissa the latest..rambut kerenteng..susah tul jaga rambut dia...

Tulah dia..mukadimah..cerita terbaru hazy lavigne.ecewah.. Nanti wani update lagi..Insyaallah..

Assalamualaikum.

Jenis-Jenis Fabrik untuk Persandingan @ Pernikahan Versi 2

Image
Assalamualaikum.

Wani melihatkan terdapat satu post wani yang sangat suka dibaca bloggers. Jadi, hari ni, wani akan menambah perisa post tu untuk kengkawan keh.. ;)
Pada masa sekarang terdapat banyak jenis kain atau fabrik yang sesuai untuk dijadikan baju nikah atau baju sanding. Sepanjang wani menjahit baju nikah dan sanding, terdapat beberapa jenis fabrik baru dalam pasaran.

Chiffon
fabrik yang sentiasa menjadi idaman pengantin adalah fabrik chiffon kerana ia lembut, flowy dan jenis kain yang jatuh. Untuk kain chiffon ini sesuai digayakan dengan dress dan peplum fishtail. tapi awas...perlu juga dilihat sama ada bentuk badan sesuai atau tidak untuk mengenakan fabrik ini.

Crepe
Fabrik ini bersifat jatuh juga. Senang untuk dibentuk, fabrik yang selesa dan tidak panas. Sesuai juga dijadikan baju melayu lelaki. Tetapi, fabric crepe ini juga terdapat banyak jenis seperti satin crepe, poly crepe. Jadi kena hati-hati semasa memilih fabrik ini.

Dutchess
Fabric dutchess ini terdapat 2 jenis. Sat…

Throwback - aku, dia dan .....

Image
Assalamualaikum...
Hampir setahun tak update blog. Walaupun macam tu..sambutan blog ni masih menggalakkan. Alhamdulillah..post-post yang ada berguna untuk pembaca. Setahun tak update blog ni bukan nye ape...tak sempat..sibuk..sibuk kt ofis..sibuk menjahit. Kat ofis jgn kan kate nak bukak belog..nak bukak berita harian pun tak dan wei...start aje pregnant...start itu la busynye...ngan letih tak larat..so balik menjahit kejap..pastu tido tenganga..hehehhe..
Back to story...hampir tempoh setahun ni...wani preggy...wani bersalin..berpantang... Subhanallah..dugaannya..hanya Allah je yang tahu...sebab wani tak nak terlalu meluahkan ape yang jadi..sebab tu la wani mendiamkan diri untuk cari ketenangan dan lebih banyak kongsikan ngan encik B je dirumah. Memang encik B sangat penyabar dan pendengar yang setia. Hari-hari layan kerenah wani..kejap sakit..kejap x larat..kejap nak bejalan-jalan..ikut nafsu aje...rasa nk buat...buat...rasa nak pegi..pegi...tapi hakikatnya wani banyak duduk rumah j…

Tempahan Baju Sanding - Fiza Greenwood

Image
Assalamualaikum..

Seperti yang wani janjikan..wani nak pamerkan baju yang last wani buat untuk persandingan sorang customer ni...mmg rare...sebab? wani jahit manik baju ni kat hospital masa warded sehingga bersalin...

ni lah baju nya..kurung moden...kain kembang payung...






terima kasih kepada fiza sudi kongsikan gambar hari berseri beliau...tq sgt2 sbb percaya dengan wani. ;)


I am back.....!

Image
Assalamualaikum.

Rasannya macam hampir setahun tak update blog....lama kan? alhamdulillah..walaupun blog ni dah banyak sawang-sawang ngan habuk-habuk bekepuk..tapi masih ramai yang membaca tips-tips yang ada. Terima kasih kerana sudi membaca coretan wani yang tak seberapa...

Actually...nak bagitau..kehilangan dan kesenyapan wani ni sebab...wani pregnant..bersalin dan sekarang baby dah 4 bulan lebih..walau macamana pun..wani masih dalam tempoh menyesuaikan diri dengan kehadiran anak...sory sgt2..tak ada update langsung pasal ni...situasi ni sungguh baru bagi wani..di tambah pulak wani berpindah ke rumah baru dalam masa yang sama.. rezeki datang bergolek org kata..beli rumah..dapat baby serentak..untuk manage kedua-dua ini, wani perlukan masa untuk menyesuaikan diri. Step by step hidup wani dan En B berubah ke arah yang lebih baik. Doakan kami yang terbaik insyaallah..dan berjaya didik anak kami sebaiknya... Arissa Qaisara.



Ada orang cakap muka ibu..ade orang cakap muka walid...mana-man…