Thursday, July 31, 2014

Tempahan Baju Nikah @ Sanding di Tutup Sementara

Assalamualaikum..

Dear Customers,


Terima kasih kerana berminat dengan hasil Hazy Couture. Sambutan amat menggalakkan dari uols...wani pun hepi..suka..n teruja kerana begitu byk berminat untuk membuat tempahan. 



Wani nak maklumkan wani akan tutup tempahan untuk Bulan Febuari 2014 dan ke atas. Wani terpaksa memberhentikan operasi jahit menjahit buat sementara waktu atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan...so tempahan baju pengantin @ baju nikah tidak akan diterima mulai hari ini sehingga diberitahu kelak..harap maaf yer :-)


Tempahan yang sedia ada wani akan buat seperti biasa dan tempahan yang telah dibuat wani akan siapkan seperti yang dijanjikan.

Maaf sesangat..wani terpaksa menutup tempahdan wani akan buka tempahan seperti biasa nanti. Wani akan post semula jika tempahan sudah dibuka. 

TQ.

Sunday, October 13, 2013

Jom tuka2 link dear sekeliann!!! :P

Assalamualaikum..

wani tak penah bukak post untuk exchange link..i hope i can share much experience journey to sew my wedding outfits..the preps and what so ever...

www.hazyisle.blogspot.com 

drop la u all punya blog link ok..

Sekian.. Muah!


Wednesday, October 9, 2013

Tempahan baju Tunang Eja

Assalamualaikum....

Ni pulak tempahan dari Eja. Actually wani kenal Eja masa mula-mula datang gathering kelab VIVAC. But then, kami terputus hubungan..but then kami masih rapat.... Ape pun..selamat bertunang Eja. :)

Untuk eja..wani buatkan baju kurung moden berasingan dengan kain dan juga veil. Veil tu cuma setakat bawah sikit paras bahu sahaja. Ala-ala Rozita Che Wan tu...tapi rozita che wan suka ikat macam pakai skarf...Kain pulak wani buat kain kembang bawah beralun sikit menggunakan fabric Chiffon di luar.


Baju 



 Bahagian tangan wani buatkan cuff dan letak lace



Bahagian veil 


Manik di bahagian lace baju



Tempahan Baju Nikah + Sanding - Amy

Assalamualaikum....

Kat sini wani nak update the latest baju nikah dan sanding oleh Amy. Baju dan kain adalah berasingan. Kain untuk nikah adalah menggunakan kain Satin. Manakalah kain untuk sanding wani buatkan kain patern beralun menggunakan fabric chiffon. Veil juga wani buatkan untuk Amy. TQ amy sebab gunakan perkhidmatan Hazy Couture.. :)

Veil


 Baju


Kain


Pictures credited to Amy. TQ dear!


Friday, August 16, 2013

Tempahan Baju Sanding - Izan


Salam..

Ini tempahan dari Izan. Izan request untuk buat gown menggunakan prada lace.






Wednesday, June 26, 2013

Tempahan Baju Nikah - Qusiah

Salam...

Wani dah siapkan baju nikah untuk ex roomate wani ni...hopefully dia berpuas hati dengan hasil baju ni.. :)









Monday, June 3, 2013

Memilih Patern Yang Sesuai Untuk Majlis Nikah / Sanding

Assalamualaikum..


Sekarang dah mula musim orang busy-busy nak kawen..nak tunang..nak nikah..nak..dan nak...hehe..ape pun..tahniah dengan bakal hubungan yang akan dibina tak lama lagi.. Semoga hubungan berkekalan hendaknya. Amin...

Wani sebagai designer dan pembuat pakaian sangatlah nak melihat kegembiraan di mata customer..puas hati dan happy untuk gayakan pakaian tu..happy pada mata customer..happy lah wani..sangat suka bila tgk customer pun excited nak pakai baju-baju design wani tau!

Dalam memillih patern..ape pun..warna pilihan dan tema tu sangat lah penting..apa la warna baju tu..apa warna pelamin..warna tema majlis...parents pakai warna apa...at least tak lah terlalu banyak warna yang dimainkan supaya majlis tidak carca marba jadi nya..at least...paling kurang...pengantin mesti padankan warna baju pengantin dengan pelamin.. itu sudah cukup memadai dari yang lain...

Kebanyakan yang datang pada wani mahukan design atau patern yang simple..tidak terlalu menonjol(mungkin sebab malu dan segan..)..Walau bagaimana pun...sedikit 'highlight' tu perlu..sebab..hari tersebut adalah hari penting kita...semua mata akan tertumpu pada kita..dan seharusnya..pandangan tu haruslah cantik..walaupun simple..tapi biarlah menarik.. :)

Ni antara contoh design atau patern baju nikah yang simple dan menarik...

sumber : Qamra Boutique
sumber : Qamra Boutique
Antara yang menjadi faveret wani design ni....



Patern kain bertingkat sesuai untuk susuk tubuh tinggi dan kurus



Design ni selalu customer mintak....


Menarik!


So...pilihan anda? Mana satu?  : )




Thursday, July 31, 2014

Tempahan Baju Nikah @ Sanding di Tutup Sementara

Assalamualaikum..

Dear Customers,


Terima kasih kerana berminat dengan hasil Hazy Couture. Sambutan amat menggalakkan dari uols...wani pun hepi..suka..n teruja kerana begitu byk berminat untuk membuat tempahan. 



Wani nak maklumkan wani akan tutup tempahan untuk Bulan Febuari 2014 dan ke atas. Wani terpaksa memberhentikan operasi jahit menjahit buat sementara waktu atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan...so tempahan baju pengantin @ baju nikah tidak akan diterima mulai hari ini sehingga diberitahu kelak..harap maaf yer :-)


Tempahan yang sedia ada wani akan buat seperti biasa dan tempahan yang telah dibuat wani akan siapkan seperti yang dijanjikan.

Maaf sesangat..wani terpaksa menutup tempahdan wani akan buka tempahan seperti biasa nanti. Wani akan post semula jika tempahan sudah dibuka. 

TQ.

Sunday, October 13, 2013

Jom tuka2 link dear sekeliann!!! :P

Assalamualaikum..

wani tak penah bukak post untuk exchange link..i hope i can share much experience journey to sew my wedding outfits..the preps and what so ever...

www.hazyisle.blogspot.com 

drop la u all punya blog link ok..

Sekian.. Muah!


Wednesday, October 9, 2013

Tempahan baju Tunang Eja

Assalamualaikum....

Ni pulak tempahan dari Eja. Actually wani kenal Eja masa mula-mula datang gathering kelab VIVAC. But then, kami terputus hubungan..but then kami masih rapat.... Ape pun..selamat bertunang Eja. :)

Untuk eja..wani buatkan baju kurung moden berasingan dengan kain dan juga veil. Veil tu cuma setakat bawah sikit paras bahu sahaja. Ala-ala Rozita Che Wan tu...tapi rozita che wan suka ikat macam pakai skarf...Kain pulak wani buat kain kembang bawah beralun sikit menggunakan fabric Chiffon di luar.


Baju 



 Bahagian tangan wani buatkan cuff dan letak lace



Bahagian veil 


Manik di bahagian lace baju



Tempahan Baju Nikah + Sanding - Amy

Assalamualaikum....

Kat sini wani nak update the latest baju nikah dan sanding oleh Amy. Baju dan kain adalah berasingan. Kain untuk nikah adalah menggunakan kain Satin. Manakalah kain untuk sanding wani buatkan kain patern beralun menggunakan fabric chiffon. Veil juga wani buatkan untuk Amy. TQ amy sebab gunakan perkhidmatan Hazy Couture.. :)

Veil


 Baju


Kain


Pictures credited to Amy. TQ dear!


Friday, August 16, 2013

Tempahan Baju Sanding - Izan


Salam..

Ini tempahan dari Izan. Izan request untuk buat gown menggunakan prada lace.






Wednesday, June 26, 2013

Tempahan Baju Nikah - Qusiah

Salam...

Wani dah siapkan baju nikah untuk ex roomate wani ni...hopefully dia berpuas hati dengan hasil baju ni.. :)









Monday, June 3, 2013

Memilih Patern Yang Sesuai Untuk Majlis Nikah / Sanding

Assalamualaikum..


Sekarang dah mula musim orang busy-busy nak kawen..nak tunang..nak nikah..nak..dan nak...hehe..ape pun..tahniah dengan bakal hubungan yang akan dibina tak lama lagi.. Semoga hubungan berkekalan hendaknya. Amin...

Wani sebagai designer dan pembuat pakaian sangatlah nak melihat kegembiraan di mata customer..puas hati dan happy untuk gayakan pakaian tu..happy pada mata customer..happy lah wani..sangat suka bila tgk customer pun excited nak pakai baju-baju design wani tau!

Dalam memillih patern..ape pun..warna pilihan dan tema tu sangat lah penting..apa la warna baju tu..apa warna pelamin..warna tema majlis...parents pakai warna apa...at least tak lah terlalu banyak warna yang dimainkan supaya majlis tidak carca marba jadi nya..at least...paling kurang...pengantin mesti padankan warna baju pengantin dengan pelamin.. itu sudah cukup memadai dari yang lain...

Kebanyakan yang datang pada wani mahukan design atau patern yang simple..tidak terlalu menonjol(mungkin sebab malu dan segan..)..Walau bagaimana pun...sedikit 'highlight' tu perlu..sebab..hari tersebut adalah hari penting kita...semua mata akan tertumpu pada kita..dan seharusnya..pandangan tu haruslah cantik..walaupun simple..tapi biarlah menarik.. :)

Ni antara contoh design atau patern baju nikah yang simple dan menarik...

sumber : Qamra Boutique
sumber : Qamra Boutique
Antara yang menjadi faveret wani design ni....



Patern kain bertingkat sesuai untuk susuk tubuh tinggi dan kurus



Design ni selalu customer mintak....


Menarik!


So...pilihan anda? Mana satu?  : )