Tuesday, October 28, 2014

I am back.....!

Assalamualaikum.

Rasannya macam hampir setahun tak update blog....lama kan? alhamdulillah..walaupun blog ni dah banyak sawang-sawang ngan habuk-habuk bekepuk..tapi masih ramai yang membaca tips-tips yang ada. Terima kasih kerana sudi membaca coretan wani yang tak seberapa...

Actually...nak bagitau..kehilangan dan kesenyapan wani ni sebab...wani pregnant..bersalin dan sekarang baby dah 4 bulan lebih..walau macamana pun..wani masih dalam tempoh menyesuaikan diri dengan kehadiran anak...sory sgt2..tak ada update langsung pasal ni...situasi ni sungguh baru bagi wani..di tambah pulak wani berpindah ke rumah baru dalam masa yang sama.. rezeki datang bergolek org kata..beli rumah..dapat baby serentak..untuk manage kedua-dua ini, wani perlukan masa untuk menyesuaikan diri. Step by step hidup wani dan En B berubah ke arah yang lebih baik. Doakan kami yang terbaik insyaallah..dan berjaya didik anak kami sebaiknya... Arissa Qaisara.



Ada orang cakap muka ibu..ade orang cakap muka walid...mana-mana je lah...janji ade muka ibu ngan walid. Arissa ni anak yang baik..slalu temankan ibu kat bilik menjahit...ok la..pasni tolong ibu menjahit pulak yeeeee...banyak benda ibu nak suruh buat ni...hehe... wani harap sangat..akal dan fikiran Arissa berkembang dengan jayanya...Kreatif macam ibunya...Cerdik macam walidnya. Jangan banyak akai sudahhh.....  :D

Insyaallah...semangat mendesign baju masih berkobar-kobar...wani akan mulakan balik tempahan baju secara perlahan-lahan...memandangkan ade bdk kecik kat ateh tu...nak laju buat baju tu susah sket..ape-ape pun..yg mana berminat...boleh email wani untuk diskas masa dan temujanji k...Insyaallah wani cuba selagi termampu..

Nak tau? The last baju yang wani jahit yang mana..? bkn nak promote(sket-sket je lerr..haha..)....tapi memang mencabar siapkan baju yang last ni..sebab.....wani terpaksa warded sbb UTI. duduk kt ward mcm org sakit jiwa...x bole balik menjahit..huhuhu...so sad...tapi hasilnya...Subhanallah...wani sendiri tengok pun...teringin nak satu...nak tgk? heheh...kite kasih suprise sket..nanti wani buat update lain khas untuk cerita pasal baju tu...nak ckp kelakar pun ye jgk..haha...x sabo nak bace letew...sabar ye.... see ya...!

Wassalam.

Thursday, July 31, 2014

Tempahan Baju Nikah @ Sanding di Tutup Sementara

Assalamualaikum..

Dear Customers,


Terima kasih kerana berminat dengan hasil Hazy Couture. Sambutan amat menggalakkan dari uols...wani pun hepi..suka..n teruja kerana begitu byk berminat untuk membuat tempahan. 



Wani nak maklumkan wani akan tutup tempahan untuk Bulan Febuari 2014 dan ke atas. Wani terpaksa memberhentikan operasi jahit menjahit buat sementara waktu atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan...so tempahan baju pengantin @ baju nikah tidak akan diterima mulai hari ini sehingga diberitahu kelak..harap maaf yer :-)


Tempahan yang sedia ada wani akan buat seperti biasa dan tempahan yang telah dibuat wani akan siapkan seperti yang dijanjikan.

Maaf sesangat..wani terpaksa menutup tempahdan wani akan buka tempahan seperti biasa nanti. Wani akan post semula jika tempahan sudah dibuka. 

TQ.

Sunday, October 13, 2013

Jom tuka2 link dear sekeliann!!! :P

Assalamualaikum..

wani tak penah bukak post untuk exchange link..i hope i can share much experience journey to sew my wedding outfits..the preps and what so ever...

www.hazyisle.blogspot.com 

drop la u all punya blog link ok..

Sekian.. Muah!


Wednesday, October 9, 2013

Tempahan baju Tunang Eja

Assalamualaikum....

Ni pulak tempahan dari Eja. Actually wani kenal Eja masa mula-mula datang gathering kelab VIVAC. But then, kami terputus hubungan..but then kami masih rapat.... Ape pun..selamat bertunang Eja. :)

Untuk eja..wani buatkan baju kurung moden berasingan dengan kain dan juga veil. Veil tu cuma setakat bawah sikit paras bahu sahaja. Ala-ala Rozita Che Wan tu...tapi rozita che wan suka ikat macam pakai skarf...Kain pulak wani buat kain kembang bawah beralun sikit menggunakan fabric Chiffon di luar.


Baju 



 Bahagian tangan wani buatkan cuff dan letak lace



Bahagian veil 


Manik di bahagian lace baju



Tempahan Baju Nikah + Sanding - Amy

Assalamualaikum....

Kat sini wani nak update the latest baju nikah dan sanding oleh Amy. Baju dan kain adalah berasingan. Kain untuk nikah adalah menggunakan kain Satin. Manakalah kain untuk sanding wani buatkan kain patern beralun menggunakan fabric chiffon. Veil juga wani buatkan untuk Amy. TQ amy sebab gunakan perkhidmatan Hazy Couture.. :)

Veil


 Baju


Kain


Pictures credited to Amy. TQ dear!


Friday, August 16, 2013

Tempahan Baju Sanding - Izan


Salam..

Ini tempahan dari Izan. Izan request untuk buat gown menggunakan prada lace.






Wednesday, June 26, 2013

Tempahan Baju Nikah - Qusiah

Salam...

Wani dah siapkan baju nikah untuk ex roomate wani ni...hopefully dia berpuas hati dengan hasil baju ni.. :)









Tuesday, October 28, 2014

I am back.....!

Assalamualaikum.

Rasannya macam hampir setahun tak update blog....lama kan? alhamdulillah..walaupun blog ni dah banyak sawang-sawang ngan habuk-habuk bekepuk..tapi masih ramai yang membaca tips-tips yang ada. Terima kasih kerana sudi membaca coretan wani yang tak seberapa...

Actually...nak bagitau..kehilangan dan kesenyapan wani ni sebab...wani pregnant..bersalin dan sekarang baby dah 4 bulan lebih..walau macamana pun..wani masih dalam tempoh menyesuaikan diri dengan kehadiran anak...sory sgt2..tak ada update langsung pasal ni...situasi ni sungguh baru bagi wani..di tambah pulak wani berpindah ke rumah baru dalam masa yang sama.. rezeki datang bergolek org kata..beli rumah..dapat baby serentak..untuk manage kedua-dua ini, wani perlukan masa untuk menyesuaikan diri. Step by step hidup wani dan En B berubah ke arah yang lebih baik. Doakan kami yang terbaik insyaallah..dan berjaya didik anak kami sebaiknya... Arissa Qaisara.



Ada orang cakap muka ibu..ade orang cakap muka walid...mana-mana je lah...janji ade muka ibu ngan walid. Arissa ni anak yang baik..slalu temankan ibu kat bilik menjahit...ok la..pasni tolong ibu menjahit pulak yeeeee...banyak benda ibu nak suruh buat ni...hehe... wani harap sangat..akal dan fikiran Arissa berkembang dengan jayanya...Kreatif macam ibunya...Cerdik macam walidnya. Jangan banyak akai sudahhh.....  :D

Insyaallah...semangat mendesign baju masih berkobar-kobar...wani akan mulakan balik tempahan baju secara perlahan-lahan...memandangkan ade bdk kecik kat ateh tu...nak laju buat baju tu susah sket..ape-ape pun..yg mana berminat...boleh email wani untuk diskas masa dan temujanji k...Insyaallah wani cuba selagi termampu..

Nak tau? The last baju yang wani jahit yang mana..? bkn nak promote(sket-sket je lerr..haha..)....tapi memang mencabar siapkan baju yang last ni..sebab.....wani terpaksa warded sbb UTI. duduk kt ward mcm org sakit jiwa...x bole balik menjahit..huhuhu...so sad...tapi hasilnya...Subhanallah...wani sendiri tengok pun...teringin nak satu...nak tgk? heheh...kite kasih suprise sket..nanti wani buat update lain khas untuk cerita pasal baju tu...nak ckp kelakar pun ye jgk..haha...x sabo nak bace letew...sabar ye.... see ya...!

Wassalam.

Thursday, July 31, 2014

Tempahan Baju Nikah @ Sanding di Tutup Sementara

Assalamualaikum..

Dear Customers,


Terima kasih kerana berminat dengan hasil Hazy Couture. Sambutan amat menggalakkan dari uols...wani pun hepi..suka..n teruja kerana begitu byk berminat untuk membuat tempahan. 



Wani nak maklumkan wani akan tutup tempahan untuk Bulan Febuari 2014 dan ke atas. Wani terpaksa memberhentikan operasi jahit menjahit buat sementara waktu atas sebab-sebab yang tak dapat dielakkan...so tempahan baju pengantin @ baju nikah tidak akan diterima mulai hari ini sehingga diberitahu kelak..harap maaf yer :-)


Tempahan yang sedia ada wani akan buat seperti biasa dan tempahan yang telah dibuat wani akan siapkan seperti yang dijanjikan.

Maaf sesangat..wani terpaksa menutup tempahdan wani akan buka tempahan seperti biasa nanti. Wani akan post semula jika tempahan sudah dibuka. 

TQ.

Sunday, October 13, 2013

Jom tuka2 link dear sekeliann!!! :P

Assalamualaikum..

wani tak penah bukak post untuk exchange link..i hope i can share much experience journey to sew my wedding outfits..the preps and what so ever...

www.hazyisle.blogspot.com 

drop la u all punya blog link ok..

Sekian.. Muah!


Wednesday, October 9, 2013

Tempahan baju Tunang Eja

Assalamualaikum....

Ni pulak tempahan dari Eja. Actually wani kenal Eja masa mula-mula datang gathering kelab VIVAC. But then, kami terputus hubungan..but then kami masih rapat.... Ape pun..selamat bertunang Eja. :)

Untuk eja..wani buatkan baju kurung moden berasingan dengan kain dan juga veil. Veil tu cuma setakat bawah sikit paras bahu sahaja. Ala-ala Rozita Che Wan tu...tapi rozita che wan suka ikat macam pakai skarf...Kain pulak wani buat kain kembang bawah beralun sikit menggunakan fabric Chiffon di luar.


Baju 



 Bahagian tangan wani buatkan cuff dan letak lace



Bahagian veil 


Manik di bahagian lace baju



Tempahan Baju Nikah + Sanding - Amy

Assalamualaikum....

Kat sini wani nak update the latest baju nikah dan sanding oleh Amy. Baju dan kain adalah berasingan. Kain untuk nikah adalah menggunakan kain Satin. Manakalah kain untuk sanding wani buatkan kain patern beralun menggunakan fabric chiffon. Veil juga wani buatkan untuk Amy. TQ amy sebab gunakan perkhidmatan Hazy Couture.. :)

Veil


 Baju


Kain


Pictures credited to Amy. TQ dear!


Friday, August 16, 2013

Tempahan Baju Sanding - Izan


Salam..

Ini tempahan dari Izan. Izan request untuk buat gown menggunakan prada lace.






Wednesday, June 26, 2013

Tempahan Baju Nikah - Qusiah

Salam...

Wani dah siapkan baju nikah untuk ex roomate wani ni...hopefully dia berpuas hati dengan hasil baju ni.. :)