Testing Baju Nikah encik B


Assalamualaikum...

Hi all~~!!!

Since dua tiga minggu ni agak bz di ofis..then kene g bengkel la bagai semua..memang tak sempat nak bukak blog ni..sian dier dah bersarang..huhuh~~

Tapi..walau se'bizi' mane pun..wani dah try buat satu baju melayu testing untuk encik B. Dah siap semalam!! Akhirnya!! setelah 3minggu bertungkus lumus dengan main-main..haha~~ kalau betul-betul buat sebenarnya ambil masa seminggu sahaja. tapi plus kesibukan kerja..wani tetap dapat siapkan sebabnye..wani memang dah commit untuk semua pakaian pengantin wani encik B. Sayang sangat ngan dia..ni la kot cara wani bagitau dier...

But then..mase baju dah siap..wani ada gtau dier..tibe-tibe nampak status ni kt FB..tersentuh hati bace....heeeee~~~


















Actually..baju melayu ni..sangat lah mencabar pada bahagian seluar. Baju nya dalam masa 3hari dah
siap. Tapi seluar makan masa seminggu lebih..mungkin sebab wani first time buat seluar lelaki ni. Jadinya  step-step nak buatnya lum dapat capture lagi..memang susah..esspecially part pocket.yang lain dah x kesah sgt.hurm..tensed semua ada.tapi dah bertekad nak encik B pakai ngan segaknye...wani gagah jgk siapkan..so..lets view the pictures...


fungsi patung tu nak tgk sama ada terletak kt bahu atau tak..dan cacat cela baju leh nampak trus masa kt patung ni..kalau ada nk jahit manik ke pe..mmg la berguna sgt-sgt..


ni bahagian poket yg mencabar tu..kt dlm die..hahahahahaha..bersepah ngn benang..gambar kurang jelas ni...kalau real..memang nampak la kurang kemasnya..



ni hadapan seluar..bahagian zip tu tak la susah sgt..



ni bahagian belakang seluar..nampak macam ok je kan..hohohohoho~~~~~



ni bahagian leher baju. bukan mudah nak buat sekemas itu okey...tangan memang kene bedung abiss..kalau tak..memang senget benget jahitan ko..kalau pakai mesin heavy duty yg berat tu mungkin la  kemas..sebab jahitan die memang dah cantik..itu pun ade la slack sket...pelapik dpn tu lebih beberapa milimiter..x sure la kalau pakai jadi camana..



sepatutnya..bahagian tangan ni..dah jahit sekali lagi untuk kemasan. baru nampak macam baju butik..hahahahaha..poyo jek...


so..petang ni tunggu encik B datang testing baju ni...gigih la aku mengkali ape lagi yang tak kene. Tak sabar nak tengok hasilnye..weeeeeeee~~~~~~~ So that encik B dah ada baju raye...huwaaa~~ x aci la plakk~~ hehe..

Untuk pengetahuan la kan..pola baju ni akan wani gunakan untuk buat baju nikah encik B. kain adalah jenis butter satin. kainnya tak berkilat macam satin.tapi fabriknya nampak ekslusif...tak pe..yang itu..nanti wani post kan kat entri lain..

Wassalam....

daaaaaaa~~~~~~~



Comments

  1. rajinnya! Cantik sangat. Untungnya tunang dapat calon isteri mcm ni. Good luck k untuk jahit baju nikah nanti! mesti cantik jugak

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks imah! awk pon leh wat jugek.. :)

      Delete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jenis-Jenis Fabrik untuk Persandingan @ Pernikahan Versi 2

Serious Preps Starts!

Memilih Patern Yang Sesuai Untuk Majlis Nikah / Sanding