Al kesah tentang kad Jemputan


Assalamualaikum...


Majlis semakin hari semakin dekat...kurang dari dua bulan lagi majlis nak berlangsung...Agak mencabar diri wani sebab semua benda nak buat sendiri.Huhu...But...susah pun..wani tetap nak buat jugak..sebab..wani tak nak ketinggalan untuk rasai semua tu..rasai macamana susah payah untuk buat preparation nak jadi raja sehari.. :) Walaupun penat..wani tetap rase hepi..ade la time tu..moody dan sbagainye..bkn ape..sbb x ckup tido..rehat kurang..kalau dpt tido tu...Allahuakbar..nikmat tuuuu..x yah nak cakap la kan..mmg x hengat dunia...Takut jugak kalau orang cakap nanti pengantin muka sembap la ape..tapi..semua tu leh kottt..cover ngn senyuman biar manissss...gitu..hehehe...


Wani nak cerita tentang kad jemputan kahwin ni..Al kesahnye..wani minta bantuan seorang kawan yang bekerja buat printing ni. Dah 2-3 bulan nye dah janji katenye dapat buat kad kami dalam masa 3hari je...Dalam kesibukan kerja ngn menjahit ni..Encik B selalu jgk call si Hamba Allah ni..sms..la bagai..tapi tak berbalas...last2..wani try la call pulak..tapi dapat lak kan! (Dah heran dah dalam hati nih...aku call die angkat plak kannn...). Wani pun tanye lah..bole tak nak jmpe die dan nak bagi artwork design tu..untuk memudahkan die..dan bagi contoh kad yang ada..Tapi Hamba Allah ni cakap die nak return call untuk confirmkan kul brape nak jumpe..tapi..sampai la ketengah malam wani tunggu..xde return call...hati dah x sedap!! 


Keesokkannye hari Sabtu..wani call lagi...pagi...tengahari...dan malam...langsung die x angkat call...Pagi tu pulak..leh plak mama mcm dpt bace jek kad lum siap..dah kene dahh..mula la menggelabah macam hape..tapi xde la bgtau mama ape yang jadi...Last2..gtau Encik B...kite kene cari kedai lain dah ni..xleh nak harap Hamba Allah ni dah..mlm tu..tgk2 la segala website ngn kedai..search kat google ape yang boleh membantu...tgk2 iklan kt website urbanVibe..rupenye..minggu ni ada Pameran Pengantin kat PWTC. Wani ngan segera gtau Encik B esok kene g pameran tu...malam tu..for sure la tido tak lena mak eh ko...last2...tetdo tah pukul bape...

Sampai je pameran tu menggelabah la cari booth kad jemputan..tgk2..ade booth CepatPrint. tanye2 dapat print 3 hari..dalam hati....ALHAMDULILLAH....legaaaaa sgt....! Maunye tak..minggu ni wani nak balik kampung uruskan borang nikah sebelah wani pulak..Encik B punye dah setel..HIV test pun da setel..tinggal nak anto jek..ehhh..tak la anto..for sure la nak g anto tu..nak kene ngadap tok kadi la bagai..nak nikoh kannnn(dah melalut ape lah..)..

Back to story..ronda punya ronda..hurm..booth lain semuanya print lebih dari 10hari..last skali kami ke booth CepatPrint tu..book pakej..n on the spot kami trus g kedai die kat Plaza Alam Sentral..tapi masih pakai design sendiri..x pakai design diorg...lega sgt...at least..selesai la jgk..esok..Encik B g tgk design tu semula..lepas cnfirm tu..diorg trus print...hopefully...pasal kad ni..setel la..risau sgt2..

Kesimpulannye...whatever masalah orang yang berniaga ni..hrp2..please lah...bantu la customer korang untuk diberitahu..boleh buat ke tidak pe sume..at least give 1 sms pun tak pe lah..cakap tak dapat buat..x sempat buat ke pe...SAYE SIKIT PUN X MARAH...(capslock ni..bkn tanda marah..tapi..peringatan..sebab kebanyakan orang pike...lebih baik xreply or return call ape2..takut nanti kene maki...HEH! bkn sume orang suke maki.. lol..) ce tgk behind the scene...ape effectnye lepas Hamba Allah ni bertindak macam ni...mcm nak gila dibuatnye..walhal..die rileks kt rumah or whatever aktiviti die buat tanpa rase bersalah or sebagainye..padahal wani dah bagitau tu..nak buat dalam masa seminggu sebab nak balik kampung..kite fhm..mungkin die ade masalah ke pe..sikit pun x kesah kalau die tak nak buat sbb tau die bz..tapi bagitau thru sms dah cukup..kite leh cari alternatif lain..Insyaallah ade jalan kalau die xdpt buat...

sebagai pengajaran..kite ambik la contoh ni..jgn buat kat orang lain pulak..sian kat orang...kenal x kenal...tambah2 kawan plak..lagi lah nak kena jaga hati...silaturahim tu kena jaga jgk.. :) 

Harap-harap..kad tu dapat siap jumaat ni..huhu..risau tu risau jgk....huwaaaa...



Wassalam..

Comments

  1. whoaa...betoL! kLw xbLeh gtaw awaL2 kan, kite Leh cr org Laen.huhu

    xpe, at end settLe jugak kan =)

    BTW, sya br foLLow kamu.free,visit/foLLow Sya jugak ek
    sya-orked.blogspot.com

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jenis-Jenis Fabrik untuk Persandingan @ Pernikahan Versi 2

Serious Preps Starts!

Memilih Patern Yang Sesuai Untuk Majlis Nikah / Sanding