Serious Preps Starts!

Assalamualaikum..

Hai gurls!! okeyhhh!! tau..lama sgt x update kan??

wani muhun mahap gitu..ok..walaupun x update kt sini..tapi sebenarnye preps tetap berjalan..tapi agak slow..now da start counting 6 months to go on the wedding..so..preps kene la laju sket ye dok? hoho..

sbtu baru ni wani ada wedding kt seremban. Kawan ofis wani ni kawin..plus..husband die jgk kwn futsal incik Bistari. So..xde la alasan tanak dtg kan..hihihihih..lpas pegi meraikan pengantin..wani ngn incik Bistari pegi ke nilai.. untuk survey-survey ape yg patut. We are not expected to buy anything sebab dah tau..Nilai 3 skrg harga brg-brg persediaan perkahwinan dah mahal. Jalan punya jalan..mmg harga pun agak mahal jgk la..

So..kami truskan pencarian untuk mencari sesuatu yang agak penting iaitu patung manequin! Ok..patung manequin ni adalah untuk mempamerkan pakaian yang biasa kita lihat di kedai-kedai pakaian tu. Ada banyak jenis patung manequin ni.
Contohnye :

patung kepala

patung full body ngan half body 
Patung yg kt belakang tu..patung half body..tapi ianya tak ada bentuk di belakang. kosong je..tapi murah je la..dlm RM 18 da leh dapat di kedai yang wani tgk ni.

Yang wani cari nak yang macam ni..ini tailor mannequin..nampak sopan sket dari dua yang atas ni kan..haha!!=
tailor mannequin
Wani penah juga pergi sekitar Plaza GM area Chow Kit untuk cari patung ni. Tapi harganya agak mahal lagi rasenye. Untuk patung perempuan harga RM120 - RM 130. Patung laki plak RM 130 - RM140. Bagi wani still mahal la.. So..wani decided untuk cari area Nilai 3 kalau ada.
Pusing punye pusing ngan panas nak mampos kat Nilai 3 tu.. ade la tejumpa satu kedai yang jual barang-barang kedai la..ada jual rak..patung yang gantung la pe bagai kat situ..segala kelengkapan untuk membuka sebuah kedai ada di sini especially kalau anda-anda ni nak start buka bisnes pakaian..Memang kena lah kedai nye nih..ni la kedainye..




ade jgk teringin nak beli patung ni..tapi memikirkan susah untuk pinkan jarum..esspecially nk jahit manik..so..tepaksa la lupekan je..hoho..murah jgk tu rege die..bru RM115.






yang ni la patung yang wani beli.tapi beli kaler putih..kaler itam tu tkut plak menyeramkan klau kuar nak g toilet malam-malam..heeeeeee~~~

so..smuanya harga RM 220 untuk 2 mennequin..actually..wani cuba cari yg 2nd hand..tapi smuanya laris sgt..hari ni keluar iklan..esok da habis..tapi incik Bistari kate..beli je patung ni..sbb nak buatnye bkn satu..tapi 3 pasang baju..! kalau sempat..nak tambah sepasang lagi utk time potong kek..itu kalau sempat..so..sgt la ingin menggunakan patung ni kan..incik Bistari jgk ade ckp..wani minat menjahit..so truskan la..die support 100% sokongan ..n utk beli keperluan yg mane nak guna..mane tau..this is the starts to be a designer..hihi..berangan je lebey..

ni baru siapkan pola untuk baju melayu incik Bistari..skali ngan seluar tau...sparuh hari doh nk siapkan pola ni..



Wani update nt rupe nye cmane ye! 

daaa~~~~







Comments

  1. Hebak2. Sape kawan ofis yg kawen tu? Ngape aku tak tau?

    Patung hitam tu nanti kalo wani dh tanak pakai pun boleh jual jugak kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kwn wani tu kt SSM n9 la kak lyd.knal zaifura?

      klau xda keperluan..patung tu maybe jual..tp rasenye tak kot..hehe..kan wani ade bisnes yang nak dijalankan..hehe..

      Delete
  2. 10kali round baru nak beli..kekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeler..kene buat pilihan yg bijak~ :p

      Delete
  3. Salam..sy terbaca blog ni..rse nak tanye plk..kt kdai tu ade jaul jual ptung female half body Yg muka plain?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jenis-Jenis Fabrik untuk Persandingan @ Pernikahan Versi 2

Memilih Patern Yang Sesuai Untuk Majlis Nikah / Sanding