Hilangkan eye bag ?

Assalamualaikum..

Hai kawan-kawan..hehe..da macam. upin ngn ipin kan..okehhh~~ topik hari ni pasal eye bag..

Tadi sempat blogwalking sekejap selepas fenart menahan otak dalam bilik meeting. So, ade la sorg sahabat ni mintak petua untuk menghilangkan lingkaran gelap bawah mata ni.

pasal eye bag..Eye bag ni gegelang gelap bawah mata. Selalu mencacatkan wajah la..esspecially perempuan..mesti sangat lah tidak suka ngn lignakaran gelap ni..Sebab ??

1. susah nak make up (kene pakai concealer tebai-tebai) ni kalo nak pegi dinner lagi sakit jiwa..
2. orang asek tegur "wei wani... ko tak cukup tido ke???"
3. mood down sbb bile orang tegur kite penat..mindset pun slalu ckp "ohh...aku penat nihhh.."
4. mesti nk tido byk..SEBAB?? kononnye x ckup tido..heheheheehehehehehehehehehe~~~~
5. ahh..aku kan darah campo..tu pasal eye bag ni ado...(yelah kan~)

ni antara alasan yang selalu wani pike untuk hilangkn lingkaran gelap bawah mata ni..haha..psiko kan?
tapi la kan..pada satu hari..ade la seorang kawan wani ni ajak pegi mengurut refleksologi kat sooka central, KL Sentral ni..so..then..wani pun pergi la..wani cuma urut kaki je..sebab byk berjalan..so nk ilangkan lenguh-lenguh tu..then..tukang urut ni tanye...

tukang urut : "adik..adik ni slalu mandi pagi..basahkan rambut ye?"
wani : "a'a..nape ye.."
tukang urut : "adik mandi pagi basahkan rambut..sebab itu la..lingkaran bawah mata adik tu gelap sangat..sudah brapa lama mandi pagi basuh rambut ? "
wani : "dari kecik..."
tukang urut : "cuba esok pagi..mandi pagi..jangan basahkan rambut.."

then wani cuba selama 3 hari..hari isnin..wani pegi ofis macam biasa..but then kawan wani ni tekejut..nampak perubahan lingkaran gelap tu dah berkurang...so..ape kate korg smua cuba..mane2 yang suka sgt mandi pagi basahkan rambut tu..mane la tau..kalau- kalau berkesan.. who knows kan? slamat mencuba.. ;)

Comments

  1. Haa.. ye ke? Patut la i takde eyebag. Sbb i cuci rambut malam.

    ReplyDelete
  2. leh caya ke petua kakak tu? hehe..

    ReplyDelete
  3. kak lyd : tu la kak lyd nmpk berseri2..hehe
    kak ecah : a'ah..btol...x caye try..hehe
    diera : a'a dear..try la..leh ilangkn eye bag u~

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jenis-Jenis Fabrik untuk Persandingan @ Pernikahan Versi 2

Serious Preps Starts!

Memilih Patern Yang Sesuai Untuk Majlis Nikah / Sanding