Memilih Patern Yang Sesuai Untuk Majlis Nikah / Sanding

Assalamualaikum..


Sekarang dah mula musim orang busy-busy nak kawen..nak tunang..nak nikah..nak..dan nak...hehe..ape pun..tahniah dengan bakal hubungan yang akan dibina tak lama lagi.. Semoga hubungan berkekalan hendaknya. Amin...

Wani sebagai designer dan pembuat pakaian sangatlah nak melihat kegembiraan di mata customer..puas hati dan happy untuk gayakan pakaian tu..happy pada mata customer..happy lah wani..sangat suka bila tgk customer pun excited nak pakai baju-baju design wani tau!

Dalam memillih patern..ape pun..warna pilihan dan tema tu sangat lah penting..apa la warna baju tu..apa warna pelamin..warna tema majlis...parents pakai warna apa...at least tak lah terlalu banyak warna yang dimainkan supaya majlis tidak carca marba jadi nya..at least...paling kurang...pengantin mesti padankan warna baju pengantin dengan pelamin.. itu sudah cukup memadai dari yang lain...

Kebanyakan yang datang pada wani mahukan design atau patern yang simple..tidak terlalu menonjol(mungkin sebab malu dan segan..)..Walau bagaimana pun...sedikit 'highlight' tu perlu..sebab..hari tersebut adalah hari penting kita...semua mata akan tertumpu pada kita..dan seharusnya..pandangan tu haruslah cantik..walaupun simple..tapi biarlah menarik.. :)

Ni antara contoh design atau patern baju nikah yang simple dan menarik...

sumber : Qamra Boutique
sumber : Qamra Boutique
Antara yang menjadi faveret wani design ni....



Patern kain bertingkat sesuai untuk susuk tubuh tinggi dan kurus



Design ni selalu customer mintak....


Menarik!


So...pilihan anda? Mana satu?  : )




Comments

  1. baju yang simple dan sangat cantikkk!

    ReplyDelete
  2. Assalam kak..saya nak tempah la baju putih tuh..macam mana ye cara dia..berkenan sangat..

    ReplyDelete
  3. Salam sy nk tempah baju mcm design purple bwh skali tu tp material songket boleh ke?

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jenis-Jenis Fabrik untuk Persandingan @ Pernikahan Versi 2

Serious Preps Starts!