6 Bulan 7 Hari


Assalamualaikum....

Dah lama  tak meluahkan isi hati kat sini..Rindu pulak terasa...dah lama tak membebel.. Setelah pulih kejap dari sakit yang agak lama..Recover dari kemurungan sebab terlampau sedih tentang kejadian tangan yang sakit tu..hari ni baru ada mood untuk mengarang sesuatu kat sini..Ok la kot..cukup-cukup la bersedih..tak ada apa yang boleh dikesalkan..Allah sedang menguji.. :)

Actually tadi baru terperasan..nampak Daisypath hari ni....


rupa-rupanya...dah....6 bulan 7 hari kahwin..hehe..pejam celik..pejam celik..dah setengah tahun..isk..dah lama jugak..serius...tak sedar langsung...banyak yang berlaku dalam masa 6 bulan ni...


Ofis Life

Sekarang dah dapat parking kat ofis..dah boleh drive hari-hari..takde la wani semput lagi nak memanjat tangga LRT. Plus....lepas ni akan pindah ke rumah yang lebih selesa area Rawang. Kata orang drive sendiri lagi penat..tapi bukan wani la..sebab wani suka driving..jadi..mende ni tak da masalah.. So..semua ni future plan...Then..dapat bonus...dapat naik gaji sket...tak banyak..tapi Alhamdulillah..syukur sebab masih ada lebihan-lebihan rezeki yang Allah berikan..walaupun kerja dah bertambah..


Mak Mertua Datang

Sebelum ni..mak mertua wani beberapa kali cakap nak datang tengok-tengok rumah..tapi disebabkan keadaan tak begitu selesa..wani tak dapat nak mengemas cantik-cantik..kemas-kemas sebab tangan yang sakit tu..jadinye wani tahan-tahankan dulu mak mertua datang.. tapi ada 1 hari tu memang datang mengejut la mak mertua wani..hah! Punya lah sorok kan..Sejam sebelum tu..macam lipas kudung dah aku weh..! Kebetulan masa tu mama wani ada kat rumah..gelak sakannye dia. Tapi sesampai je family mertua wani diorang ok je...aku je yang menggelabah lebih...takot kot.. mak mertua bisik je.. "Rumah ok je..takde la mcm yang diceritakan...ish.." kena la cubit cikit..haha..! Kelako.. bak kata orang...menggelabah beruk mak mertua nak datang melawat tu..aku dah rasa..haha~ korang pulak? ngeeeeee....


Car Club Life

Macam biasa, life as car club girl macam biasa..walaupun selepas kahwin..masih lagi aktif sebab masih memegang jawatan..as long as i'm happy with that. Tapi, rasanya macam nak slow down sket dah lepas ni...sebab life lepas kahwin byk komitmen dengan family sendiri dan mertua..life kat rumah sendiri..kena uruskan rumah sendiri..dah tak boleh dah sangat nak aktif..Tambahan pulak..dah tak seusia diorg yang join lagi...Lagi 2 tahun nak masuk 30 tahun dah umur ni ha...kurangkan jimba :D


Ape lagi ek...tu je la kot...yang lain mcm biase je.. ;)


Assalam...








Comments

Popular posts from this blog

Jenis-Jenis Fabrik untuk Persandingan @ Pernikahan Versi 2

Serious Preps Starts!

Memilih Patern Yang Sesuai Untuk Majlis Nikah / Sanding