Dah mula pening~

Assalamualaikum..

Everything starts about wedding right now..wani ada masa 3 bln je lg untuk persiapan wedding ni. Jadi diharapkan sangat-sangat la..sape-sape yg singgah blog ni..harap komen-komenkan mane yg patut..mane yang tertinggal..terlupa..ter..and ter.. :D

Firstly..sangat risau dengan baju nikah dan resepsi. Tetibe lak..mama ckp better tukar kain pasang utk resepsi tu. Then.. malas nk bertekak..ambo menurut perintah aje lah..So..dis week..tuka kain tu di Jakel Shah Alam. Then..ade terpike..byk jgk yang perlu diuruskan.. yang memeningkan kepala mungkin borang nikah n those documents la..sbb incik tunang menetap di Karak walaupun lahir di Kedah. That's must be a challenge.. hurmm( mata dah berbalik-balik.. >__< ).

Antara checklist yang difikirkan perlu untuk wedding ni la.

1. Tempahan Pelamin dan Meja Beradap ---> Sebabnye..zaman sekarang ni..cepat betul orang menempah. So..kene blocked date awal..Now..butik yang wani nak tu..dah ade tarikh area bln 3..Gilo cepat! Excited diorg nk kawen..  : D

2. Shopping barang hantaran  ---> Err..memandangkan sekarang ni musim sale..sgt la sesuai nak soping sakan dok?

3. Start menjahit baju pengantin  ---> ni both tau..ai ngn incik tunang..waa...so pening..!

4. Replika bentuk kereta ---> ni idea baru..nk buat hantaran kitorg! haa..tunggu post lain nanti yer.. ;)

5. Guestbook  ---> nk buat camano ni? byk jenis kan?

6. Pre Wedding ---> dan tempah 2 tempat..ni kene tunggu diskas ngn incik tunang dlu..mungkin kene buang satu kot.. alahaii (sigh)

7. Kad Kawin  ---> Nasib baik dah book design ritu kat Pameran Pengantin. Dapat la harga yang murah!

8. ...(Err..da x ingt...byk nyer nk kene ingt!!)


Kalo ade pape yang tertinggal..mohon komen yer..daaa (*_*)


Assalamualaikum..




Comments

  1. hazy..good luck tau..:))
    as pun baru siap buat doorgift..lepas ni tak tahu nk mula tang mana...huhu

    ReplyDelete
  2. insyaallah..doorgift kite pun bru siap yg utk kanak2 nyer..hihi..same la..xtau nk mula kt mane..same2 la pening nt eh.. ;)

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Jenis-Jenis Fabrik untuk Persandingan @ Pernikahan Versi 2

Serious Preps Starts!

Memilih Patern Yang Sesuai Untuk Majlis Nikah / Sanding